Tabung

Thursday, February 25

im sorry..

huhu entry ni khas utk insan bername boloq bukan name sebenar...
oh man...
y merajok2 ni..
kami gurau2 je la...
i said "pelayer" la not "player"...
erm...ckp touching 3 saat..
tp da jadi bersaat-saat...
oh no..
ade kah kakak yang bersalah??
harap tidak..
kakak mintak maaf..

yang sudah tu sudah...
heheh poyo nye ayat...

n kakak berikrar...
xnk ckp perkare bkn2 kt sume org..bkn boloq je...
ya i know..
kakak mulut jahat ow...
erm terima je la...
owh kakak bile ko nak berubah..
cube la jadi wanita yang kurang bercakap..
bkn kah itu lebey sopan...

erm nampak nye entry ni mmg mengenakan diri sendiri...
erm jam pkul 1.39 pagi...
kakak x titoq lgi...
masalah x selesai..
ati kawan kene jage sebaiknye...
jangan jadi macam kakak...
bkan x jage ati kawan langsung..
cume x reti nak jage ati kawan..
erm ley trime x alasan cmni..?
owh kawan2 ku sume..
maaf kan kakak lagi skali ye..
kakak sedang belajar bagaimana nak menjage bkn 1 ati kawan tp banyak ati kawan yang perlu dijage...
smakin lame kite hidup kat dunia ni..
semakin ramai kawan yang kite dapat...
bile da ramai so banyak jugak la ati kawan yang perlu di jage...

last word 4 this entry..
jangan merajuk nnti cepat tue..heheh
 
-the end-

Tuesday, February 9

gemuk????

argghhhhh tension2...
npe sume ckp kakak da gemok...
xske2..xley trime kenyataan..hahha
mmg la kakak tau potensi kakak utk gemok tu sgt2 tinggi..
sbb kakak budak sport..
pastu skang da berhenti men ape2 sport...
ade sebab kakak berhenti men sukan...
kalo tidak kakak xkan berhenti men sukan...
ni sume untuk kepentingan stdy + mase depan kakak sendiri..
bkn kakak nk ckp bersukan ni xley bermase hadapan yang bagus...
tapi setiap org tu dilahir kan dgn kriteria2 yang berbeza...
mcm kakak ni ske sgt bersukan start skolah rendah lg...
mmg sgt fokus pade sukan sampai stdy pun down n down...
hermmm...
kalo tyme skola dlu bley la kowt...
bile penat sok xnk dtg skolah ke or mls nk wat homework ke...ske ati je...
haha sory dlu tyme skolah mmg nakal skit...
tp tu skolah bkn universiti...
ohno...kalo kakak wat prangai lame kmungkinan x smpai tahun akhir da kne expel from university...
kuang2...
so mmg kakak da nekad + da berfikir semasak2 dan seranum2 nye...
inilah masenye untuk kakak merubah dri...
nak jugak bjaye dlm pelajaran...
heheh
*hanye diri kite sje yang tau kemampuan kite

n now kakak akan berusaha mengawal care pemakanan kakak...
kakak xnk gemuk...

-the end-

Monday, February 8

Trip To SINGAPORE...

merlion...
lambang negara Singpura...

*huhu post ni da tertunda dekat seminggu...bkn sebab mls tp bz skit je..hehe..

30jan2010..
aku join trip sehari ke Singapore...cume membayar RM99 utk pengangkutan serta border pas...aku rxited sgt nk g Singapore...nak lihat keindahan negara yang berjiran dengan kite ni...aku x akan lepas kan peluang utk pergi..aku cube r ajak geng2 aku g...tp akhirnye jaja sahaje yg ikut aku..yg len cm x berminat utk ke Singapore..
   Pagi tu pkul 5.00pg lg aku da bangun..punye la semangat nk pegi ni..kene berkumpul pkul 6.15 pg..pg tu sempat gak la aku bwk bekal sarapan..roti bakar letak planta+gule je..fuhh favorite aku dri kecik...nyum2..perjalanan kesana aku x ingat la bpe jam..hehe sebabnye aku zzzzzzz...aku pantang duk dlm bas..sbb bas aku da rse mcm katil ke2 aku...hehe..aku sedar2 da sampai kt R&R Gelang Patah..benti sbb bli jajan2..sbb kalo nk bli kt Singapore agak mahal sedikit..menurut brother yg in-charge program ni la...pastu smbung perjalanan..smpai kt tmpat ape ek yg nmenye..imigresen Malaysia...masuk imigresen Singapura...kt situ agak lame r..bratur check pasport smentare ngn check bag...heheh tp tyme tu kn ade 1 perkare yg berlaku..tyme kt R&R aku g bli gule2 getah..tup2 sampai sne aku terbace signboard gule2 getah xleh dibwa ke negara itu...hahaha takut aku...padan muke..buang trus r..rugi2 aiyok...

  mule2 pegi kt merlion park...ape wat kt situ??amik2 gambo je..boringggg!!sbnrnye aku pening kpale tyme tu n spoil my mood la...sian jaja..huhu..pic kt kt atas tu aku ngn anak singa..cun x..semuanya cun saja..huhu g singapore teringat lak kt penyanyi duo dari negara ni...sleeq...wah gile ensem r deme...terjatuh ati...miaw2x...
me with jaja..gile muke aku siyes nmpk moody..bongoks nye dyang...orang dtg nk suke2 ko lah mood spoil...nak g singapore lg kalo ade kesempatan..pas g merlion park kitowng dibawak ke arab street...kat situ la tempat nk shopping brg murah2 pun..nk bli aloeh utk family n kwn2..fuh murah harge diorang la..bile convert duet kite agak mahal gak la..hehe xpe skali skale nk wat kenangan..
 
ni tyme kat arab street r..dekat ngan Masjid sultan...


ni destinasi seterusnye..sentosa island..cantik tempatnye..


ha ni yang nak cite the best part tyme kat singapore...song of the sea mmg syok habis...xtau la nk cite cmne...tp kalo korang berpeluang pegi ke singapore aku saran kan pegi la tgk song of the sea..tiket nk masuk berharga 10dolar..tp memang berbaloi la..

apehal la pmpuan ni begini kan...haha sbnrnye kepenatan..da le mood xderk...heheh nk taip pe pun da xtau..sbb kpenatan gak..kuikuikui
wah love Singapore kejap...hehe

-The End-

Thursday, February 4

Let e-voting

Jom mengundi....
jalankan tanggungjawab anda..
hehe...
ape ni...
umur x cukup 21 lagi da nak pegi mengundi...
opsss...lupe nak bagi tau...
ini adalah pilihanraya kampus..
''PILIHANRAYA MPP 2009/2010''
haha mungkin ini adalah basic mengundi nnti kowt...

huhu...nape muke kakak mcm ni...
aiyok tgk la barisan yang x lurus dihadapan dan sgt panjang...
beratur ye anak2...
sebentar lagi kite akan mendaftarkan diri untuk mengundi...
muke kakak cam poyo2 je kan...
ceh muke semangat ni...
menjalankan tanggungjawab seorang pelajar..
mengambil tahu semua perihal yg berlaku di universiti..
(eceh semua ke??)
lepas da berabad beratur...
15 demi 15 orang masuk ke DTII...
sejuk je kaki melangkah ke dalam dewan besar tu...

" staff     : okey adik..bagi kad matrix...
  kakak  : nah..
  staff     : wow name dayang...asal mane ni???
  kakak  : labuan (nak mgatal la tu...huh)
  staff     : jauh nye...so how's Malaysia???
  kakak  : ops stay kat Perak je...
              (dlm ati nk gelak je...cm la Labuan tu luar negara plak...luar semenanjung je la)
  staff     : owh ok2...sebut kan no ic..
  kakak  : 911101-15-****
  staff     : ok sile pergi ke mane2 komputer yang kosong dan msuk kn id dan teruskan mengundi...
  kakak  : terima kasih. "

wah ni care mengundi alaf baru...
kakak ingat undi pangkah kat dlm kertas pastu masuk kan dalam bekas tu...
rupenye klik-klik dlm komputer je..
haha kakak sedikit 'jakun'
klik2 utk 9 orang...
sape yg kakak undi????
hohoho 
"undian anda adalah rahsia.."
eceh poyo je...

pastu kan sume student yg mengundi dapat t-shirt..
pic kat atas tu corak kt belakang t-shirt...
imuda yg design tu...
fulamak..
tp sayang seribu kali sayang
bajunye free size...
so adakah ia akan menjadi baju tidur..
kite nantikan...

"with wisdom we explore"


-the end-

Wednesday, February 3

Azizulhasni kini sudah sah bergelar suami


Petikan dari Kosmo oleh MOHD. AZLI ADLAN


AZIZULHASNI menghadiahkan pingat emas yang dimenanginya dalam acara keirin pada Piala Dunia Klasik di Beijing kepada Athiah Ilyana pada majlis pernikahan mereka di Ipoh semalam.


     "JAGUH lumba basikal trek negara, Mohd. Azizulhasni Awang, 22, selamat diijabkabul dengan pasangannya, Athiah Ilyana Abd. Samat, 24, di kediaman pengantin perempuan di Meru Height, Ipoh semalam.
Pasangan itu dinikahkan oleh Imam Masjid Al-Muttaqin, Taman Meru, Zaini Bakri dengan disaksikan keluarga kedua-dua belah pihak pada kira-kira 11.30 pagi.
Terdahulu, majlis pertunangan dilangsungkan pada pukul 11 pagi tadi.
Azizulhasni sah bergelar suami selepas lafaz akad yang ketiga dengan membawa 11 dulang hantaran termasuk pingat emas yang dimenanginya pada Kejohanan Piala Dunia Klasik di Beijing, China minggu lepas manakala pengantin perempuan membalas dengan 13 dulang hantaran.
Athiah Ilyana turut menerima wang hantaran RM8,000 dan mas kahwin RM2,000 beserta seutas rantai emas.
“Pernikahan ini telah menyemarakkan lagi semangat saya untuk merangkul lebih banyak kejayaan termasuk kejohanan terdekat, Piala Dunia di Copenhagen, Denmark, Mac depan.
“Saya akan pulang semula ke Melbourne, Australia pada 7 Februari ini bagi menjalani persiapan akhir untuk menyertai kejohanan tersebut,” kata Azizulhasni.
Azizulhasni berkata, dia mengenali isterinya menerusi laman web rangkaian sosial, Friendster sebelum mereka menjalin hubungan serius selepas Sukan SEA di Korat, Thailand pada 2007.
Dia yang mendapat jolokan The Pocketrocket Man memberitahu semenjak itu, Athiah Ilyana telah menjadi sumber inspirasi baginya untuk meraih kejayaan di pentas antarabangsa.
Menurutnya, majlis resepsi mereka akan diadakan pada Disember depan, iaitu selepas temasya Sukan Komanwel di New Delhi, India.
Ketika ini, Azizulhasni melanjutkan pengajian ijazah pertama dalam jurusan Perdagangan di Universiti Deakin, Melbourne manakala Athiah Ilyana pula menyambung pengajian peringkat sarjana jurusan Arkitek di Universiti Deakin, Geelong, Australia."
wah sweet sgt...
tahniah dari kami sekeluarga untuk pasangan
azizulhasni & athiah ilyana
dan keluarga...
saya mendoakan semoga berkekalan sehingga ke akhir hayat...
buat azizul.
semoga berjaya dalam game2 akan datang..
jgn hampakan MALAYSIA..
jgn hampakan harapan isteri
dan jgn hampakan harapan peminatmu..
jojo milik tya..
jojo tetap milik Malaysia..
Go The Pocketrocket Man!!!


-the end-