Tabung

Thursday, February 4

Let e-voting

Jom mengundi....
jalankan tanggungjawab anda..
hehe...
ape ni...
umur x cukup 21 lagi da nak pegi mengundi...
opsss...lupe nak bagi tau...
ini adalah pilihanraya kampus..
''PILIHANRAYA MPP 2009/2010''
haha mungkin ini adalah basic mengundi nnti kowt...

huhu...nape muke kakak mcm ni...
aiyok tgk la barisan yang x lurus dihadapan dan sgt panjang...
beratur ye anak2...
sebentar lagi kite akan mendaftarkan diri untuk mengundi...
muke kakak cam poyo2 je kan...
ceh muke semangat ni...
menjalankan tanggungjawab seorang pelajar..
mengambil tahu semua perihal yg berlaku di universiti..
(eceh semua ke??)
lepas da berabad beratur...
15 demi 15 orang masuk ke DTII...
sejuk je kaki melangkah ke dalam dewan besar tu...

" staff     : okey adik..bagi kad matrix...
  kakak  : nah..
  staff     : wow name dayang...asal mane ni???
  kakak  : labuan (nak mgatal la tu...huh)
  staff     : jauh nye...so how's Malaysia???
  kakak  : ops stay kat Perak je...
              (dlm ati nk gelak je...cm la Labuan tu luar negara plak...luar semenanjung je la)
  staff     : owh ok2...sebut kan no ic..
  kakak  : 911101-15-****
  staff     : ok sile pergi ke mane2 komputer yang kosong dan msuk kn id dan teruskan mengundi...
  kakak  : terima kasih. "

wah ni care mengundi alaf baru...
kakak ingat undi pangkah kat dlm kertas pastu masuk kan dalam bekas tu...
rupenye klik-klik dlm komputer je..
haha kakak sedikit 'jakun'
klik2 utk 9 orang...
sape yg kakak undi????
hohoho 
"undian anda adalah rahsia.."
eceh poyo je...

pastu kan sume student yg mengundi dapat t-shirt..
pic kat atas tu corak kt belakang t-shirt...
imuda yg design tu...
fulamak..
tp sayang seribu kali sayang
bajunye free size...
so adakah ia akan menjadi baju tidur..
kite nantikan...

"with wisdom we explore"


-the end-

4 comments:

  1. weh dyg... x aci kot u ko bg tshirt lpas undi.. knape la aku x dpt....huhuhu hampeh...
    lg 1 yg undi pkai sistem e-votin' tu cme uni2 je... bkn nye mcm PRU .....

    ReplyDelete
  2. yeke...
    mne la sy tau..
    ni 1st tyme mengundi..
    hehe

    ReplyDelete
  3. bju bt balut ngka je..
    hahaha..

    ReplyDelete