Tabung

Monday, February 8

Trip To SINGAPORE...

merlion...
lambang negara Singpura...

*huhu post ni da tertunda dekat seminggu...bkn sebab mls tp bz skit je..hehe..

30jan2010..
aku join trip sehari ke Singapore...cume membayar RM99 utk pengangkutan serta border pas...aku rxited sgt nk g Singapore...nak lihat keindahan negara yang berjiran dengan kite ni...aku x akan lepas kan peluang utk pergi..aku cube r ajak geng2 aku g...tp akhirnye jaja sahaje yg ikut aku..yg len cm x berminat utk ke Singapore..
   Pagi tu pkul 5.00pg lg aku da bangun..punye la semangat nk pegi ni..kene berkumpul pkul 6.15 pg..pg tu sempat gak la aku bwk bekal sarapan..roti bakar letak planta+gule je..fuhh favorite aku dri kecik...nyum2..perjalanan kesana aku x ingat la bpe jam..hehe sebabnye aku zzzzzzz...aku pantang duk dlm bas..sbb bas aku da rse mcm katil ke2 aku...hehe..aku sedar2 da sampai kt R&R Gelang Patah..benti sbb bli jajan2..sbb kalo nk bli kt Singapore agak mahal sedikit..menurut brother yg in-charge program ni la...pastu smbung perjalanan..smpai kt tmpat ape ek yg nmenye..imigresen Malaysia...masuk imigresen Singapura...kt situ agak lame r..bratur check pasport smentare ngn check bag...heheh tp tyme tu kn ade 1 perkare yg berlaku..tyme kt R&R aku g bli gule2 getah..tup2 sampai sne aku terbace signboard gule2 getah xleh dibwa ke negara itu...hahaha takut aku...padan muke..buang trus r..rugi2 aiyok...

  mule2 pegi kt merlion park...ape wat kt situ??amik2 gambo je..boringggg!!sbnrnye aku pening kpale tyme tu n spoil my mood la...sian jaja..huhu..pic kt kt atas tu aku ngn anak singa..cun x..semuanya cun saja..huhu g singapore teringat lak kt penyanyi duo dari negara ni...sleeq...wah gile ensem r deme...terjatuh ati...miaw2x...
me with jaja..gile muke aku siyes nmpk moody..bongoks nye dyang...orang dtg nk suke2 ko lah mood spoil...nak g singapore lg kalo ade kesempatan..pas g merlion park kitowng dibawak ke arab street...kat situ la tempat nk shopping brg murah2 pun..nk bli aloeh utk family n kwn2..fuh murah harge diorang la..bile convert duet kite agak mahal gak la..hehe xpe skali skale nk wat kenangan..
 
ni tyme kat arab street r..dekat ngan Masjid sultan...


ni destinasi seterusnye..sentosa island..cantik tempatnye..


ha ni yang nak cite the best part tyme kat singapore...song of the sea mmg syok habis...xtau la nk cite cmne...tp kalo korang berpeluang pegi ke singapore aku saran kan pegi la tgk song of the sea..tiket nk masuk berharga 10dolar..tp memang berbaloi la..

apehal la pmpuan ni begini kan...haha sbnrnye kepenatan..da le mood xderk...heheh nk taip pe pun da xtau..sbb kpenatan gak..kuikuikui
wah love Singapore kejap...hehe

-The End-

2 comments: