Tabung

Wednesday, March 31

air mineral "suka hati"

"perhatian kepada semua pelajar kolej kediaman tun fatimah, anda diwajibkan untuk hadir kemajlis pemberian air pada jam 3.30petang..harap maklum.."

--------------------------------------------
 huish mesti turun sebab nak dapatkan air minuman yang bersih..sekarang ini dekat area johor tengah krisis air..parit raja terlibat so, UTHM pun terbabit lah..memang agak rumit keadaannya..tapi tidaklah sampai darurat..air dicatu..tapi alhamdulillah kawasan parit raja air ada dari jam 10 pagi hingga 10 malam..tapi air untuk diminum tu yang jadi masalah..air yang dibekal kan agak tidak menepati piawaian..nak dibuat air minum tu memang fikir 10 kali pun tak cukup..kene fikir 50 kali..

Kakak pun turun ke kawasan cafe dengan hanya memakai t-shirt dan seluar track sahaja..lagi sempoi my friend siap pakai selipar jepun je..hahah mana lah kami tahu majlis tu formal..sekali datang majlis yang agak formal lah jugak..sebab yang merasmikan majlis ialah NC...halamak..erm biar lah, sempoi sudah..siap ada cameraman...biasanya ada seorang je cameraman..selalunya dari UCITV je..kali ni ada 2..satu lagi cameraman dari ASTRO AWANI..eceh kemain lagi yerk..masuk berita ke ni???malu la teman..baju compang camping rasanya..ah bukan kitorang yang masuk tv pun..yang masuk hanyalah Dato' NC yang sedang ditemuramah dan En Shazada Khan (YDP MPP) je..yang lain duduk dan dengar sahaja.
ye kami duduk dan dengar sahaja..huish muka boring..
ketibaan Dato' NC...gambar kurang berkualiti sebab capture pakai kamera handset sahaja..yela mane lah atau majlis formal..kalau tidak dah bawak handycam dah..
majlis bermula..majlis yang ringkas..ucapan mc..bacaan doa dan ucapan perasmian dari NC..then sesi agih2 air..simple kan..

masa ni sesi temuramah NC dengan wartawan 'astro awani' ...seram nak pergi ambil gamabr dekat2..
sebab pakai baju compang camping..
yang berbaju biru itu En Shazada ..
kami tiada sesi temuramah pun..yela bukan orang penting..jom kita amik air ye...seorang hanya satu botol..kami akan dibekalkan sehari sebotol..alhamdulillah..sebotol pun syukur lah dari tak dapat air bersih untuk minum..kan3x..
video
yang ini sesi temuramah untuk siaran tv19..jangan lupa tonton ye...

-the end-

Tuesday, March 30

alkisah sandel..

salam..
hari ini kakak buat lawak..
so korang kene gelak..
--------------------------------
jam menunjukkan pukul 1.30 petang..
"alin jom le kite bertolak balik ke UTHM.."
kitorang pun siap2 la..then salam ngan mak besah..
start kereta..
panas kan enjin..
masuk..
kakak suka berkaki ayam ketika memandu..sebab tak suka pakai selipar...
tapi kalau pakai kasut ok la..
ok pemanduan bermula..
kami menuju ke arah kampung jawa..
nak ambil jaja..
sampai2 je kat rumah jaja mak die suruh masuk dulu..
ok makcik..
kais punye kais..
mane lagi sebelah sandel ni...
alamak..tertinggal kat rumah alin ke...
alin pun tipon abangnye..
"apis, cube tengok kat tempat kete dayang, ade x sandel?"
"ade..satu"
"hahahah"
"kenape, sandel sape tu?"
"dayang punye"
"nak aku sarungkan ke cindarella??"
.......
kebetulan apis da nak pergi kerja balik..
tempat kejenye area2 dekat dengan kawasan rumah juga lah..
dekat ke?
tak la dekat sangat..
erm..
hahaha pegi tempat keje apis amik sandel lagi sebelah..
sumpah i malu gile dengan u >>
azlan hafiz...
adoyai...
inilah ceritanya..
kakak masuk kereta macam nak masuk rumah..
tanggalkan sandel sebelum masuk kereta..
tapi yang peliknye sebelah pulak tu..
ok kalau rase lawak sile2 la gelak..
hehehe

-the end-

Monday, March 29

erghh malunya..

salam..
erm ok hari ni 29 Mac 2010..9.00pagi test statik..sudah ready 75% untuk menjawab test..jom2 g F2..oh man tertinggal bas pulak..ok lah jalan kaki..kakak nampak ambulans kat TDI..dalam hati cakap sape lah nak naik ambulans pagi2 camni..biarkan la..kite mane tahu orang nak sakit tu bila kan...
     jalan punye jalan..aduh sakitnye perut ni..jangan la meragam time2 macam ni..erm lagipun baru hari ke2..mmg patut pun lah sakit perut..ok tak pe..boley tahan lagi..sampai dewan je..eh perut ni melampau la pulak..i begging u perut..jgn macam2.......
     ok test bermula..ouch, kakak da x keruan..orang baru start test kakak da ke tandas..ish kalau nak terbe*** mesti lah rase nak terbe***...tapi ini bukan nak terbe***..alamak selalu kene sakit girl2 ni xderk lah sesakit begini..serius sakit gile..tyme nak g tandas, kakak perasan aslam pandang..rase macam nak cakap.."aslma tolong aku...sakit gilak ni..."huh..kembali kat tempat duduk...amik pen dan tulis..aduh mengigil..nak tekan calculator pun da tak lalu..
     angkat tangan.."en saye xboley jawab"..en.shaiful cakap"eh nape ni?ok x pe awak amik test ke2..nk g PKU ke?saya call ambulans"...dalam hati..adui malasnye nak amik test 2..tapi kakak rase cam nak mati je..xpernah kesakitan sampai shakingggg gile2...dan.....tup.....(xsedar dah)..
     tersedar selepas muka dibasuh..aduh yang pasti kakak sedang kesakitan gile..huru-hara je dewan peperiksaan tu kakak dengar..siapa yang memapah pun kakak x tau..xboleh berpikir..nak jalan pun seksa oi..turun lift..nek ambulans..erm memang jodoh kakak ngan ambulans ari ni..baru pagi tadi terserempak..ok what ever la..
     sampai kat PKU..gile la sakit..adakah sakit perempuan bersalin sebegini ataupun lebih dari ini..aiyoooo kalau lebih dari ini mmg wa xtahan la...ok cek tekanan darah sume..kakak xtau lah yang check tu doktor or pegawai perubatan..erm die cakap "ok kite injection sikit ye"..ala xsuka..ops da lah injection kat situ..erm xnak sebut kat mane ok..sengal btul..kakak x cakap doktor tu sengal..kakak yang kesengalan..
     owh da kurang kesakitan tadi...kalo tadi tahap kesakitannye 10 skang da tinggal 5..berkesan btul injection tu..tyme tu rasa cam nak call en shaiful rizal nk mintak jawab test kat PKU je..sebab kakak x sanggup nak jawab test 2..
     En Abdul fateh (pegawai perubatan) cakap "ok saya bagi awak surat cuti sakit untuk repeat test dengan ubat ye.."..kakak sambung "ubat pe encik?".."ponstan".."eh xpayah la encik..ubat tu saya ade dah..".."mcm mane awak boleh ade ubat tu pulak".."bulan lepas ade g PKU then dapat ubat tu".."owh xmakan ubat la ni"..ops kantoi..
    kakak baring je atas katil sambil tunggu alin ngan jaja abis jawab test..pukul 11.15 mereka sampai..jom balik..perut pun dah tak sakit sangat..boleh jalan..ok balik TF..
    kenang balik ape yang jadi kat dewan tadi..ouh sangat memalukan..pengsan dan jatuh dari kerusi!!!malu nye..mestilah sume tengok..pasni jalan tutup muke separuh..korang yang nampak tu jangan la ketawa pula..bukan kakak nak pengsan2 ni..

sampai sini je yang aku mampu jawab..adoyai..tulisan pun dah x tentu hala..

kakak ni kan sakit2 pun buley post entry lagi kan..
pape pun thanks pade sume yang bantu td..
termasuk lah pegawai perubatan dengan kak azlina(yang mengawal keadaan kat PKU td..nurse kowt..) ye...

ok kejap lagi nak balik rumah alin kat segamat..nak jumpe mak besah..kakak sangat semangat nak balik segamat..takpe kalau xlarat nak drive kang kakak suh jaja drive lah...
ok doakan kakak sihat2 selalu...

-the end-

Saturday, March 27

Hari ini 27 Mac 2010..
seluruh warga bumi diarahkan untuk menutup lampu dari jam 8.30 malam sehingga 9.30 malam..
jika anda sayangkan bumi, sila2 lah tutup lampu..
kita bagi bumi ni sejuk tau..bukan takat sejuk mate memandang...
hehehe...
saya Dayang Redzuan dari Universiti Tun Hussien Onn Malaysia menyokong EARTH HOUR...

"kakak sayangkan bumi ini"

p/s: anda bagaimana??sokong ke tidak???
-the end-

~one happy family..at home..~



    Salam semua..korang pernah tak main kad2 family..ala adik beradik kad UNO..tp xtau la kad mane yang tercipta lebih awal..hehe..

 ha ini lah kad game yang dimaksudkan...mesti korang pernah main juga sebelum ni..lepas dapat kumpul 4 keping 1 keluarga mesti cakap "one happy family at home"..huhu rindu permainan ini...
-------------------------------------------------------------------------
oh tapi pada hari ini kakak tak nak cerita pasal "one happy family at home"..kakak nak tentang "one happy family at Bekok"..ha put up your hand siapa tahu Bekok itu kat mana???
Nama tempat ni sebenarnye Hutan Lipur Sungai Bantang, Bekok...ini adalah first time kakak pergi ke Bekok..Budak lelaki kelas 1 DDM yang merancang program ni..mula2 budak perempuan 4 kerat ni malas sangat nak join..tapi last2 minute terjoin pulak...hehe..tapi tak menyesal pun ikut..sebab sangat best..dan kakak sayang budak2 1DDM..kami macam family..
anda semua nampak kakak di mana..
tu kat hujung belah kiri..
ish kenape pakcik belacker ni..muka macam nak menelan..bagi panampar sebijik kang mau mintak lagi...yayaya..
------------------------------------------------------------------------------------
hari sebelum pergi ke bekok...
"aku rase malas nk mandi2 ni..kite main kaki dlm air sudah le..tp standby le baju..dak2 lelaki ni bukan betul sangat..karang x pasal2 kite basah lencun"
hahaha dialog diatas sembang je lebih..last2 kami dulu yang terjun ke air..excited x ingat..erm kakak taknak cerita banyak2..jom layan gambar2...
-----------------------------------------------------------------------------------------------
sebelum memulakan perjalanan..bacaan doa diketuai oleh Muhammad fahmi Muhammad Zaki..memohon keselamatan pergi dan balik..amin..
mari kita mulakan perjalanan..konvoi 3 buah kereta dan 4 buah motor..eh lupa nak cite pasal makanan yang kami bawa..erm total org yang pergi dalam 25 orang..menu utama adalah ayam bakar..ayam sebanyak 8 ekor..nyum2 banyakkan..thanks pade faridzuddin n ur mom..sbb tolong perap kan ayam tu..serius sedap bangat2..tu pasal 8 ekor ayam tu boleh licin..pastu dengan sosej berape paket ntah...tp agak banyak la..kentang lagi..makanan yang dibawa semua habis..so tiada pembaziran yang berlaku..bagus budak2 DDM ni..tidak mengamalkan pembaziran..
aiseyman..ini salah satu dugaan time dalam perjalanan..moto hazren wat hal..rantai jatuh disebabkan berlaku kelonggaran pada salah satu skru disitu..owh kakak tak reti nak cakap banyak pasal benda ni...sebab kakak bukan pomen..ha yang baju oren tu la pomen..erm pomen ke beliau..terima kasih wan a.k.a cik kabus..tapi kakak panggil die Z..sebab die naik motor RXZ..i like..hahah bahaye2..erm repair la korang yer..
ok ni salah seorang mat rempit dari kelantan...sejauh mane kerempitannye pun kakak tak tau..oh mintak maaf en bindi a.k.a BD..kakak gurau2 je..bd kan baik..sopan santun..mulia...segalenye lah bd..
huahuahua..
diorang tengah pomen motor..kitorang snap2 pic..hehe gaya2 menggoda dari cik alin n kakak..menggoda ke??haha..
---------------------------------------------------------------
alhamdulillah akhirnya kami sampai ke Bekok dengan selamat..mari kite cari tempat yang agak bersesuai untuk budak2 kami je yang mandi di situ..huish doirang tu kalo boley memang nak pergi sampai ke puncak..haiyo..mandi bawah2 sudah la..ni tidak..atas jugak yang dipilih..erm ikut kan saja..
bagus warga2 lelaki ni..ha masak cepat..lapar ni..hehe bakar ayam sampai pedih2 mate..kakak punye kipas cantik sudah hancor..erm sedih..huwaaa.arwah sudah..kakak nak kipas cantik...
yeah sesi mandi manda..seronok kan korang2...beronok2 sgt..haha ayat ape ni..ish2
 wah kemain lagi kakak dengan gitar itu..erm cara pegang pun tak betulkan..erm tapi sekurang2 nye kakak ley la wat intro lagu metalica..lagu ape ntah le..da itu yang diajar time kakak form3..itu pun belajar xsmpai sekerat pun...wah kali ni cikgu shahir pulak yang menyambung sesi pengajaran..
hehe..
cik alin n jaja..
tengok pada wajah cik alin..menunjukkan seorang anak yang baik..kerana menconteng arang diwajah sendiri dan tidak menconteng arang di wajah ibubapa nya..bagus cik alin ni..erm kakak rasa yang snap pic ni jaja..hehe menggunakan tangan sendiri untuk mengsnap pic sendiri..memang style sekarang kan..kakak pun selalu melakukan sedemikian..hehehe


wah sape pulak ni..kemain lagi melipat..kalau rajin lipat baju takpe jugak..hehe..mesti korang tertanye2kan..siapa manusia yang melipat bola sepak yang besar itu..beliau merupakan pemain takraw UTHM..seterer mane beliau tidak lah kakak tahu..sebab xpernah pun pergi tengok diorang punye match..tapi kakak pernah lah tengok diorang training..hehe bukan kakak kaki mengusha..dulu kakak training silat bersebelahan dengan budak2 training takraw..ok2..inilah ayah chik kami a.k.a boloq.
en belacker yang kurus..hambik kau kesejukan..haha..tengok la sampai jari bertukar menjadi putih..kehkehkeh...sejuk ye bang????wakakakaka..
haha ini askar-askar wataniah yang tak bertauliah..disebelah kakak itu ialah en ep..bukan e.p...tapi ep..hehe..
perkenalan yang bagus..sila abaikan "pangkor island" itu..kerana kakak bukan di pangkor tp di Bekok..hehhe.
hahha gaya separuh terbaik dari kakak..
wah tak tau kenapa kakak suka sangat pic ni..
terima kasih kepada pengsnap..
sponsor kamera : ah kun a.k.a hakim separuh ensem..
hehe.tolong jangan siapa pergi mereport ke hakim yang kakak cakap die ensem..hahaaha..
"Hakim dah gemuk"
ops bukan kakak cakap..kawan2 kamu yang cakap
oh tidak kakak tak bersalah..nway kete ko best hakim..hehehe..
oh kakak terkena..kejam mereka ini..tapi sekejam mana mereka, kakak tetap sayang mereka..so sila simbah la lagi..haha..
 ini gambar terbaik dan tercomel di alam ini..dari kiri..cik alin the rocker..bd ape dibuat ntah..belacker..eee wat manje2 pulak..aku tampar kang ape tak dapat..hehe..tu kakak..nampakkan..sebelah kanan tu ah kun la..see kan kakak da cakap die separuh ensem..tengok duduk pun nak macho2..haha..kembang la tu..saiful duduk nak bergaye yerk..fahmi ape menda tiga nye??mane ade orang buat 'peace' keluarkan tiga jari..ish2..la alif lagi advance..empat jari sekali keluar..lantak kome la..ustad kodi always good..hehe..eh mat salleh mane pulak ni..ops sory mahmud..hehe..ayah chik bersila da macam nak makan nasi je..jemput2 makan..ep kat hujung sekali..ok yang bawah dari kiri..en adly kite yang bijok ngat2..amir dan yen..masih ramai yang tiada dalam gambar..mereka yang lain pergi melantak tyme ni..

wah gambar ni comel gile...
suke suke sukenye...

video
 video penerjun2 DDM..haha..kakak pun rase nak terjun je tyme last skali..tapi kang siapa pulak nak pegang handycam kan..hehe alasan je tuh..tidak le teman berani nak terjun rupe itu..hish menempah sengal je..kuang2

ok time's up..ok sume da setel..mandi da..makan pun da..xreti2 nak balik ke??
hehe...ok sume jom kite bergambo sebelum balik..huhu..
inilah satu perkelahan kelas yang best..
yeah we r one happy family..

-the end-


Tuesday, March 23

pangkor punye cerita

ohno ini wajah kakak tak dapat mandi pagi..hehe
Salam..semua orang pernah pergi Pulau Pangkor tak???hehe kakak dah pergi banyak kali..yelah sebab kakak kan tinggal kat manjung...so, sangat berdekatan dengan Lumut iaitu jeti untuk ke Pangkor..Pada satu hari, kakak telah di invite untuk menyertai satu program yang diadakan di Pangkor..Huish laju saje kakak setuju..Sape tak nak balik Perak free oooo...Biarlah tak balik rumah pun..Janji kaki ni jejak di bumi Lumut tu...

Bertolak agak lewat malam jugak la..pukul berape ye??ops sorry..memory kakak agak rosak selepas dimasuki virus 'backdoor'..tp seingat kakak dalam pukul 11 sumthing la...ye kowt..tyme tu kakak langsung xderk kawan..mencari dan terus mencari..owh nasib baik jumpe Zaidi..ops sepatutnye kakak panggil die abang la..sebab die lagi tua dari kakak..alhamdulillah ada jugak yang kakak kenal..heheh lepas tu nampak pulak shauqi..maksud kakak abang shauqi..hehe kami pernah bekerja bersama menjadi ajk protokol time majlis convair dulu..now kakak tak perlu risau sebab dah ade yang dikenali..tapi saya masih mencari sidara untuk dijadikan teman..nasib baik la Zaidi kenal kan kawan die..kak Nana..tapi die tak bagi kakak panggil dia 'kakak'..heheh boley je..---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
       Berhenti solat subuh kat Masjid '??' kakak tak tau nama masjid tu walaupun selalu je melepak kat restoran tepi masjid tu..teruk sungguh..hehe bukan tak tau tapi pelupa..kakak memang seorang pelupa..erm.."ayah, kakak da sampai lumut.."..yeah ayah datang bagi handycam..sarapan kat kedai belakang KFC..nama kedai itu pun kakak lupa...sorry..hehe..penat la bebel..layan gambar je lah ye..
 yang berkaca mata belalang itu namanye 'telor'..die yg in charge program ni kot..
beliau sedang memberi tiket untuk naik feri..
sebelum tu..
yang perempuan tu la Nana..lelaki pakai cermin mata bingkai putih tu la Zaidi..
 ni kat Lumut..
kakak sedang snap photo sambil itu ade orang snap photo kakak jugak..
hakhak..
mereka2 di jeti lumut..keyqi, bro telor, bro tadak n bro mazni..due orang itu kakak xtau name la..hehe

 pengkutan yang digunakan untuk sampai ke destinasi..
feri 'Duta Pangkor'
lepas dah naik feri, kami naik van pink ni..
cantikkan..
inilah tempat penginapan kami..
Raudah Camp..
lokasinye di Teluk Nipah 
pastu masuk dalam lagi..
boleh dikatakan agak jauh dari pantai la..
tempat ni biasa-biasa je..
--------------------------------------------------------------------------------------------
 ini merupakan aktiviti pertama kami..
masuk hutan ..
panjat bukit..
nak pergi mandi kat air terjun..
erm sesuai ke nak mandi kat sini sebab air nye xderk la banyak sangat..
tempatnye agak kecil dan bertingkat-tingkat...

 inilah air terjunnye..
mereka kelihatan gembira bermain air walaupun airnye cetek sahaja...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
aktiviti yang ke-2..
kami berjalan keluar dari raudah camp untuk pergi melihat pantai..
lihat je time ni..
tak ade sesi bermandi manda..

 meredah hutan semata-mata nak tengok pantai..
hehe takde lah..
kami menggunakan jalan 'shortcut'..
redah saja beluakr yang ada..
 ha kan dah cakap tadi..
kami melihat suasana di pantai sahaja..
tengoklah betapa disiplinnya kami..
beratur walaupun di mana sahaja kami berada..
haha
--------------------------------------------------------------------------------------------------
keesokan harinya..
inilah hari yang dinanti-nantikan..
wah kakak sangat excited time ni sebab selama kakak pergi ke Pulau Pangkor tak pernah pun snorkeling..
 nampaknya semua dah ready dengan memakai baju lifeguard..
baju ni adik beradik dengan pelampung..
sebab kita pakai baju ini masuk dalam air, ia akan membuat kita terapung..\
ish macam lah kprang tak tahu kan...
 sebelum kami pergi ke tempat yang nk bersnorkeling tu..
kitorang kene buat 'water confident' dulu..
yela bukan semua peserta tahu berenang..
bila da pakai baju tu pun belum tentu seseorang itu berani untuk pergi ke kawasan yang sedikit dalam...
haha..
kakak sangat confident..
ceh gaya cakap macam reti berenang je..
hehe kakak confident sebab pakai baju kaler oren yang cantik ini..
 gambar di atas ini ialah ahli group kami..
yang diketuai oleh bro 'telor'..
tak perlu untuk menamakan seorang demi seorang ye..
kerana kakak tak ingat nama mereka..
sory..
 naik bot nak pergi tempat snorkeling tu..
perjalanan mengambil masa dalam 5 minit sahaja..
*ralat...
erm kakak tak ada gambar ketika sedang bersnorkeling..
tak bawa kamera sebab risau xderk sape2 nak jagakan nanti..
yela semua orang masuk kat air..
ni pun grab gambar kat abg cameraman..

tapi tak apa..mari kakak cerita sedikit pengalaman bersnorkeling ni..best ke??best tu memang best..dapat tengok ikan...cantik sangat ciptaan Allah..selalunya mereka yang bersnorkeling ni mesti bawak roti untuk bagi ikan tu datang kat kite..heheh geli2 ikan tu gigit tangan owww..nasib baik takde ikan piranha..haha..tapi kakak tak snorkeling lama-lama sebab kakak punya tangan dengan kaki habis luka..kawasan tu banyak batu karang..barulah kakak tahu batu karang itu tajam2 rupanya..huhu sakit oww...tak menahan..tu pasal lah naik awal..ingatkan kakak sorang je yang naik kedarat..rupenye ade la dalam 10 orang yang x join snorkeling..tengok kaki semua da terkopek2..eee berdarah..
hah ini lah wajah2 mereka yang tak bersnorkeling..kami mengambil keputusan untuk berjalan2 di pulau kecil ini..menurut kate abang jep(Jefry Ral) kat situ ade kawasan yang boleh mandi2..maknenye kawasan yang tak ada batu karang..bunyinye macam menarik..tapi kami terpaksa trekking dulu untuk sampai ke tempat tu..nampak nye semua bersetuju...so ape lagi kami pun trekking la..
haha yang lawaknye..pernah tak tengok orang g trekking memakai baju lifeguard dan tanpa memakai kasut ataupun selipar..haha pelikkan..tapi itulah yang kami semua lakukan..konon2 sume kaki dah kebal..
lepas trekking tu kami pun g la bermandi-manda..betullah cakap abang jep..tempat tu tak ade batu karang..cetek je tempat tu..kat situ jugak lah kakak jumpe gamat dan 1st time pegang gamat..lembik dan agak menggelikan..hehe tapi berani pulak kakak pegang gamat tu..
kami bersembilan + ngan tukang snap gambar = sepuluh orang
aktiviti ditamatkan pada tengahari..
huh serius aktiviti ni sangat la penat..
masing2 nak balik ke kem cepat..
--------------------------------------------------------------------------------------------------
balik kem-bersihkan diri-makan-tidur..
petang keluar bersiar2 lagi..
aktiviti petang bermain bola tampar di tepi pantai..
best..
 wah cerianya wajah en marcello a.k.a abang muaz ni..hekhek
 haha kakak bermain bola tampar tidak lah sehebat mana..tapi pernah jugak la wakil untuk sekolah masa tingkatan 3,4 dan 5..tapi tak menang pun..haha
 hish ni nak main ke tidak???rilex je duduk..
hahah kenapa team kitorang duduk??
sebab bola kami asyik menang serve je..team shauqi la ni tak nak terima bola kami..
hehe..kitorang menang game ni 2set xsilap kakak..
menang bergaya..
hahaha...shauqi kalah..
jangan marah tau shauqi..hehe
 ini en bon bon dan 'ayie chaiyok'...
name sebenar mereka tidak dapat di ketahui..
memang santai habis mereka petang tu...
------------------------------------------------------------------------------------
Malam tu kami ada jamuan makan dan makan..
makan ayam bakar..
erm nyum2 sedap..
malam tu jugak setiap kumpulan kene buat persembahan..
ni video persembahan kumpulan kakak..
layan je la...kitowng time ni sume kering idea..
xtau nak wat persembahan ape
video


-------------------------------------------------------------------------------------------------
kemudian esoknye kami pun pulang..ade sdikit tragedi mase nak pulang tu..van pink tu xdapat nak pegi ke tempat penginapan kami sebab mase tu ade perayaan Thaipusam..so jalan raya memang xley nak lalu..kami sepatutnye pulang awal..tapi nak wat cmne kan..sume yang berlaku xdapat diramalkan dengan lebih awal..
menda ni x abis kat sini je..mase kat jeti tu orang ramai sgt..bile tgk da macam sardin dalam tin..rimas gile time ni...dengan bau-bauan yang bercampur baur..eeee xsanggup da nak lalui perkare sebegitu..berebut2 nak naik feri..semua da x tahan nak berdiri+beratur+tolak2+rase nak pitam dibuatnye..tapi tu sume kenangan kn..hehe simpan je la...erm kalo nak masukkan sume pic dalam blog ni penat lak korang nk scroll kan...erm xpe lah...meh tgk kat sini meh album pangkor..lagipun kakak da x lrat nak mengupload..sampai sini je la cite ni..xreti nak mengarang lebih panjang.hehe.ni pun da cukup panjang..

*kakak dapat tambah kawan lagi bile join program ni..heee suke sangat lor..walaupun sume senior2..nak senaraikan nama2 yang kakak ingat...
jejaka
-bro telor
-bro tadak (the best bro)
-bro shauqi (keyqi)
-bro zaidi
-abg bob (en bon bon)
-bro jep
-cikgu yazid (cikgu praktikal kt skola teknik dlu)
-bro mazni (bakal pengurusi kelab jawa uthm..hahah)
-bro muaz (marcell)
-bro ansharullah
-bro wira (but i call him wirawati..hehehe)
-bro ayie (kakak pinjam minyak cap kapak die aritu..thanks ye.)
*banyak lagi tp kakak ingat muke je..name sukar untuk diingati..hehe sory bebanyak..sembang punye sembang rupe2nye ade jugak my super duper senior smtlc, Ipoh dlu..hehe..

wanita
-kak nana
-kak kim
-kak jiha
-kak dya (ckp sy gedik sbb pkai baju ngade2...hahah hanye kami yang tahu)
-kak syra (same la ngn akak ni..hehe)
-kak farehan (ni pun..haha)
-kak kesuma (xingt name nye..tp sy paggil kesuma saje)
-kak aizat
-kak zalifah
-kak fahrin
-liza
*wah susahnye nk recall balik name2 korang..bile la memory ni nak ok..tp dont worry..wajah2 sume insyaAllah kakak ingat..so kalo jumpe tepi2 jalan sile tegur jika kakak tidak senyum pada anda semua...terima kasih sume..



-the end-




Sunday, March 21

talk about award..


kakak dapat award pulak..
thanks to mommyscha ..
terharu sesangat..


Here are the rules to accept the award :
*i said i accept the award..yeah~!


1. Thank & link the person that gave you the award?
 
~sekali lagi terima kasih kepada mommyscha.

2. pass this award onto 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic.
        1.cik nadia
*jangan sesegan nak trima award ni ye..heee

3. Contact said Blogs and let them know they've won the award.

~ai ai kapten..

4. State 7 things about yourself
~kakak seorang pelajar (UTHM)
~kakak sayang kawan2
~kuat makan tapi diet sekarang *diet ke??hee
~suke nangis *hobi
~bukan minah rempit *tuju kepada ayied
~selalu merasakan diriku comel *perasan
~kakak masih muda..berumur 19 tahun..* mude ke???haha


**sangat suke terima ini award..gracias2x..

-the end-