Tabung

Wednesday, March 31

air mineral "suka hati"

"perhatian kepada semua pelajar kolej kediaman tun fatimah, anda diwajibkan untuk hadir kemajlis pemberian air pada jam 3.30petang..harap maklum.."

--------------------------------------------
 huish mesti turun sebab nak dapatkan air minuman yang bersih..sekarang ini dekat area johor tengah krisis air..parit raja terlibat so, UTHM pun terbabit lah..memang agak rumit keadaannya..tapi tidaklah sampai darurat..air dicatu..tapi alhamdulillah kawasan parit raja air ada dari jam 10 pagi hingga 10 malam..tapi air untuk diminum tu yang jadi masalah..air yang dibekal kan agak tidak menepati piawaian..nak dibuat air minum tu memang fikir 10 kali pun tak cukup..kene fikir 50 kali..

Kakak pun turun ke kawasan cafe dengan hanya memakai t-shirt dan seluar track sahaja..lagi sempoi my friend siap pakai selipar jepun je..hahah mana lah kami tahu majlis tu formal..sekali datang majlis yang agak formal lah jugak..sebab yang merasmikan majlis ialah NC...halamak..erm biar lah, sempoi sudah..siap ada cameraman...biasanya ada seorang je cameraman..selalunya dari UCITV je..kali ni ada 2..satu lagi cameraman dari ASTRO AWANI..eceh kemain lagi yerk..masuk berita ke ni???malu la teman..baju compang camping rasanya..ah bukan kitorang yang masuk tv pun..yang masuk hanyalah Dato' NC yang sedang ditemuramah dan En Shazada Khan (YDP MPP) je..yang lain duduk dan dengar sahaja.
ye kami duduk dan dengar sahaja..huish muka boring..
ketibaan Dato' NC...gambar kurang berkualiti sebab capture pakai kamera handset sahaja..yela mane lah atau majlis formal..kalau tidak dah bawak handycam dah..
majlis bermula..majlis yang ringkas..ucapan mc..bacaan doa dan ucapan perasmian dari NC..then sesi agih2 air..simple kan..

masa ni sesi temuramah NC dengan wartawan 'astro awani' ...seram nak pergi ambil gamabr dekat2..
sebab pakai baju compang camping..
yang berbaju biru itu En Shazada ..
kami tiada sesi temuramah pun..yela bukan orang penting..jom kita amik air ye...seorang hanya satu botol..kami akan dibekalkan sehari sebotol..alhamdulillah..sebotol pun syukur lah dari tak dapat air bersih untuk minum..kan3x..
video
yang ini sesi temuramah untuk siaran tv19..jangan lupa tonton ye...

-the end-

5 comments:

  1. hahahahaaaa.....
    nni btol3..klkr....

    tv0.5 ad x??
    hehehe..

    ReplyDelete
  2. pelik la..
    yg xkelakar kate kelakar..

    ReplyDelete
  3. len kali pakai baju chantek, baru glamor masuk tv, hohohoh

    ReplyDelete
  4. hehe xderk baju cantik la fid..
    sian kakak

    ReplyDelete
  5. mmg klkr lr...
    hahahahaaaaaa

    ReplyDelete