Tabung

Monday, March 29

erghh malunya..

salam..
erm ok hari ni 29 Mac 2010..9.00pagi test statik..sudah ready 75% untuk menjawab test..jom2 g F2..oh man tertinggal bas pulak..ok lah jalan kaki..kakak nampak ambulans kat TDI..dalam hati cakap sape lah nak naik ambulans pagi2 camni..biarkan la..kite mane tahu orang nak sakit tu bila kan...
     jalan punye jalan..aduh sakitnye perut ni..jangan la meragam time2 macam ni..erm lagipun baru hari ke2..mmg patut pun lah sakit perut..ok tak pe..boley tahan lagi..sampai dewan je..eh perut ni melampau la pulak..i begging u perut..jgn macam2.......
     ok test bermula..ouch, kakak da x keruan..orang baru start test kakak da ke tandas..ish kalau nak terbe*** mesti lah rase nak terbe***...tapi ini bukan nak terbe***..alamak selalu kene sakit girl2 ni xderk lah sesakit begini..serius sakit gile..tyme nak g tandas, kakak perasan aslam pandang..rase macam nak cakap.."aslma tolong aku...sakit gilak ni..."huh..kembali kat tempat duduk...amik pen dan tulis..aduh mengigil..nak tekan calculator pun da tak lalu..
     angkat tangan.."en saye xboley jawab"..en.shaiful cakap"eh nape ni?ok x pe awak amik test ke2..nk g PKU ke?saya call ambulans"...dalam hati..adui malasnye nak amik test 2..tapi kakak rase cam nak mati je..xpernah kesakitan sampai shakingggg gile2...dan.....tup.....(xsedar dah)..
     tersedar selepas muka dibasuh..aduh yang pasti kakak sedang kesakitan gile..huru-hara je dewan peperiksaan tu kakak dengar..siapa yang memapah pun kakak x tau..xboleh berpikir..nak jalan pun seksa oi..turun lift..nek ambulans..erm memang jodoh kakak ngan ambulans ari ni..baru pagi tadi terserempak..ok what ever la..
     sampai kat PKU..gile la sakit..adakah sakit perempuan bersalin sebegini ataupun lebih dari ini..aiyoooo kalau lebih dari ini mmg wa xtahan la...ok cek tekanan darah sume..kakak xtau lah yang check tu doktor or pegawai perubatan..erm die cakap "ok kite injection sikit ye"..ala xsuka..ops da lah injection kat situ..erm xnak sebut kat mane ok..sengal btul..kakak x cakap doktor tu sengal..kakak yang kesengalan..
     owh da kurang kesakitan tadi...kalo tadi tahap kesakitannye 10 skang da tinggal 5..berkesan btul injection tu..tyme tu rasa cam nak call en shaiful rizal nk mintak jawab test kat PKU je..sebab kakak x sanggup nak jawab test 2..
     En Abdul fateh (pegawai perubatan) cakap "ok saya bagi awak surat cuti sakit untuk repeat test dengan ubat ye.."..kakak sambung "ubat pe encik?".."ponstan".."eh xpayah la encik..ubat tu saya ade dah..".."mcm mane awak boleh ade ubat tu pulak".."bulan lepas ade g PKU then dapat ubat tu".."owh xmakan ubat la ni"..ops kantoi..
    kakak baring je atas katil sambil tunggu alin ngan jaja abis jawab test..pukul 11.15 mereka sampai..jom balik..perut pun dah tak sakit sangat..boleh jalan..ok balik TF..
    kenang balik ape yang jadi kat dewan tadi..ouh sangat memalukan..pengsan dan jatuh dari kerusi!!!malu nye..mestilah sume tengok..pasni jalan tutup muke separuh..korang yang nampak tu jangan la ketawa pula..bukan kakak nak pengsan2 ni..

sampai sini je yang aku mampu jawab..adoyai..tulisan pun dah x tentu hala..

kakak ni kan sakit2 pun buley post entry lagi kan..
pape pun thanks pade sume yang bantu td..
termasuk lah pegawai perubatan dengan kak azlina(yang mengawal keadaan kat PKU td..nurse kowt..) ye...

ok kejap lagi nak balik rumah alin kat segamat..nak jumpe mak besah..kakak sangat semangat nak balik segamat..takpe kalau xlarat nak drive kang kakak suh jaja drive lah...
ok doakan kakak sihat2 selalu...

-the end-

13 comments:

  1. bikin suspen la nko..haishh..
    tpi rugi miss babak ko jtoh krusi 2..ahaks..

    ReplyDelete
  2. adehh..tengah duduk pun boleh pengsan..

    ReplyDelete
  3. ish3..
    kecian...
    xpe2...
    boloq xamik test ag gk...
    test same2 k..
    hehehehhe

    ReplyDelete
  4. waa siannye kene inject..sakit pe weyh? cepat2 sihat..and gewdlucx for the coming test.

    ReplyDelete
  5. lol!!! kesiannya... jage la kshtn tue, blaja2 jugak, kshtn jgn lupe k! =)

    ReplyDelete
  6. black: nasib bek ko miss kan..kalo x la kn...erm..

    laloq: smpai ati ko nk post kt fb..

    erieq: maybe sbb terlampau sakit time tu..

    boloq: ye ramai2 amik test 2..cik alin ngn jaja pun amik test 2..

    sophie: heheh sakit perempuan tp + ngn gastrik..

    fid: huhu thanks 4 d advice

    ReplyDelete
  7. kakak mengisi masa yg terluang dirumahku dengan tido..
    haha..

    ReplyDelete
  8. xlarat la..
    kan ayh cik alin cakap...

    "tak sehat ye"
    erm btul tu pakcik...kakak x sehat..
    sakit kepale terantuk kat lantai..

    ReplyDelete
  9. hahahhahaa...
    amik kesempatan nk ngular...
    mls nk nolong mk cik besah r tuh....
    ali pon same..hmmm

    ReplyDelete
  10. mane ade ngular la boloq..
    xsame2,,
    dyg tdo lbey 4 jam dr alin..
    hmmm.

    ReplyDelete