Tabung

Thursday, March 18

misi terbaru!!

huh salam satu Malaysia sume..
walaweh first time kasi salam kt blog..
teruknye kakak ni..
jangan risau..
lepas ini kakak akak selalu2kn memberi salam sebelum entry..
insyaAllah ingat...
hari ini kakak nak bagitau bahawa kakak ada misi terbaru..
misi tak lah berapa gempak..
hehehe..
diet..
erti lainnya adalah proses menggurangkan lemak2 dibadan...
ayat kampungnye nak kurus kot..
owh yes..
kenapa nak kurus?
cantik ke kurus?
bagi kakak kurus tu x cantik..
tapi kakak nak maintain kan berat badan..
maksudnye bukan la tak boleh makan nasi langsung,..
itu die mmbunuh la..


tips kalau betul2 nak kurus..
1. kurangkan makan nasi dan makanan yang berlemak.
2. amalkan makan roti dan bijirin.
3. melakukan aktiviti 30minit sehari..contoh seperti jogging @ berenang..

*tips kat atas ni no 1 n 2 je la yang kakak boley follow..no 3 tu berat no kaki ni nk jogging..hahaha pemalas..mmg aktiviti yang paling kakak x suke adalah jogging..berenang?huish tu terer sangat sampai lemas..ekekeke..
 
tips yang lain..
1. amalkan makan malam sebelum pukul 7petang. Kalau nak makan malam pastikan x amik makanan yang berat.
2.banyakkan minum air suam.
3.no ice.
*ley banyak2..yang ni pun belum tentu kakak laksanakan..but i'll try..huh kakak chaiyok2..

AMARAN: mengambil pil kurus adalah amat membahayakan kesihatan..*takutnye..
 
dulu2
sekarang2
 

p/s utk diri sendiri>>semoga berjaya kakak....

-the end-

2 comments:

  1. kakak...
    tips2 nk gemuk ade x????
    hehheee

    ReplyDelete
  2. lebey kurang je...cm xda prubahan pn...lalala~~

    ReplyDelete