Tabung

Saturday, March 27

~one happy family..at home..~



    Salam semua..korang pernah tak main kad2 family..ala adik beradik kad UNO..tp xtau la kad mane yang tercipta lebih awal..hehe..

 ha ini lah kad game yang dimaksudkan...mesti korang pernah main juga sebelum ni..lepas dapat kumpul 4 keping 1 keluarga mesti cakap "one happy family at home"..huhu rindu permainan ini...
-------------------------------------------------------------------------
oh tapi pada hari ini kakak tak nak cerita pasal "one happy family at home"..kakak nak tentang "one happy family at Bekok"..ha put up your hand siapa tahu Bekok itu kat mana???
Nama tempat ni sebenarnye Hutan Lipur Sungai Bantang, Bekok...ini adalah first time kakak pergi ke Bekok..Budak lelaki kelas 1 DDM yang merancang program ni..mula2 budak perempuan 4 kerat ni malas sangat nak join..tapi last2 minute terjoin pulak...hehe..tapi tak menyesal pun ikut..sebab sangat best..dan kakak sayang budak2 1DDM..kami macam family..
anda semua nampak kakak di mana..
tu kat hujung belah kiri..
ish kenape pakcik belacker ni..muka macam nak menelan..bagi panampar sebijik kang mau mintak lagi...yayaya..
------------------------------------------------------------------------------------
hari sebelum pergi ke bekok...
"aku rase malas nk mandi2 ni..kite main kaki dlm air sudah le..tp standby le baju..dak2 lelaki ni bukan betul sangat..karang x pasal2 kite basah lencun"
hahaha dialog diatas sembang je lebih..last2 kami dulu yang terjun ke air..excited x ingat..erm kakak taknak cerita banyak2..jom layan gambar2...
-----------------------------------------------------------------------------------------------
sebelum memulakan perjalanan..bacaan doa diketuai oleh Muhammad fahmi Muhammad Zaki..memohon keselamatan pergi dan balik..amin..
mari kita mulakan perjalanan..konvoi 3 buah kereta dan 4 buah motor..eh lupa nak cite pasal makanan yang kami bawa..erm total org yang pergi dalam 25 orang..menu utama adalah ayam bakar..ayam sebanyak 8 ekor..nyum2 banyakkan..thanks pade faridzuddin n ur mom..sbb tolong perap kan ayam tu..serius sedap bangat2..tu pasal 8 ekor ayam tu boleh licin..pastu dengan sosej berape paket ntah...tp agak banyak la..kentang lagi..makanan yang dibawa semua habis..so tiada pembaziran yang berlaku..bagus budak2 DDM ni..tidak mengamalkan pembaziran..
aiseyman..ini salah satu dugaan time dalam perjalanan..moto hazren wat hal..rantai jatuh disebabkan berlaku kelonggaran pada salah satu skru disitu..owh kakak tak reti nak cakap banyak pasal benda ni...sebab kakak bukan pomen..ha yang baju oren tu la pomen..erm pomen ke beliau..terima kasih wan a.k.a cik kabus..tapi kakak panggil die Z..sebab die naik motor RXZ..i like..hahah bahaye2..erm repair la korang yer..
ok ni salah seorang mat rempit dari kelantan...sejauh mane kerempitannye pun kakak tak tau..oh mintak maaf en bindi a.k.a BD..kakak gurau2 je..bd kan baik..sopan santun..mulia...segalenye lah bd..
huahuahua..
diorang tengah pomen motor..kitorang snap2 pic..hehe gaya2 menggoda dari cik alin n kakak..menggoda ke??haha..
---------------------------------------------------------------
alhamdulillah akhirnya kami sampai ke Bekok dengan selamat..mari kite cari tempat yang agak bersesuai untuk budak2 kami je yang mandi di situ..huish doirang tu kalo boley memang nak pergi sampai ke puncak..haiyo..mandi bawah2 sudah la..ni tidak..atas jugak yang dipilih..erm ikut kan saja..
bagus warga2 lelaki ni..ha masak cepat..lapar ni..hehe bakar ayam sampai pedih2 mate..kakak punye kipas cantik sudah hancor..erm sedih..huwaaa.arwah sudah..kakak nak kipas cantik...
yeah sesi mandi manda..seronok kan korang2...beronok2 sgt..haha ayat ape ni..ish2
 wah kemain lagi kakak dengan gitar itu..erm cara pegang pun tak betulkan..erm tapi sekurang2 nye kakak ley la wat intro lagu metalica..lagu ape ntah le..da itu yang diajar time kakak form3..itu pun belajar xsmpai sekerat pun...wah kali ni cikgu shahir pulak yang menyambung sesi pengajaran..
hehe..
cik alin n jaja..
tengok pada wajah cik alin..menunjukkan seorang anak yang baik..kerana menconteng arang diwajah sendiri dan tidak menconteng arang di wajah ibubapa nya..bagus cik alin ni..erm kakak rasa yang snap pic ni jaja..hehe menggunakan tangan sendiri untuk mengsnap pic sendiri..memang style sekarang kan..kakak pun selalu melakukan sedemikian..hehehe


wah sape pulak ni..kemain lagi melipat..kalau rajin lipat baju takpe jugak..hehe..mesti korang tertanye2kan..siapa manusia yang melipat bola sepak yang besar itu..beliau merupakan pemain takraw UTHM..seterer mane beliau tidak lah kakak tahu..sebab xpernah pun pergi tengok diorang punye match..tapi kakak pernah lah tengok diorang training..hehe bukan kakak kaki mengusha..dulu kakak training silat bersebelahan dengan budak2 training takraw..ok2..inilah ayah chik kami a.k.a boloq.
en belacker yang kurus..hambik kau kesejukan..haha..tengok la sampai jari bertukar menjadi putih..kehkehkeh...sejuk ye bang????wakakakaka..
haha ini askar-askar wataniah yang tak bertauliah..disebelah kakak itu ialah en ep..bukan e.p...tapi ep..hehe..
perkenalan yang bagus..sila abaikan "pangkor island" itu..kerana kakak bukan di pangkor tp di Bekok..hehhe.
hahha gaya separuh terbaik dari kakak..
wah tak tau kenapa kakak suka sangat pic ni..
terima kasih kepada pengsnap..
sponsor kamera : ah kun a.k.a hakim separuh ensem..
hehe.tolong jangan siapa pergi mereport ke hakim yang kakak cakap die ensem..hahaaha..
"Hakim dah gemuk"
ops bukan kakak cakap..kawan2 kamu yang cakap
oh tidak kakak tak bersalah..nway kete ko best hakim..hehehe..
oh kakak terkena..kejam mereka ini..tapi sekejam mana mereka, kakak tetap sayang mereka..so sila simbah la lagi..haha..
 ini gambar terbaik dan tercomel di alam ini..dari kiri..cik alin the rocker..bd ape dibuat ntah..belacker..eee wat manje2 pulak..aku tampar kang ape tak dapat..hehe..tu kakak..nampakkan..sebelah kanan tu ah kun la..see kan kakak da cakap die separuh ensem..tengok duduk pun nak macho2..haha..kembang la tu..saiful duduk nak bergaye yerk..fahmi ape menda tiga nye??mane ade orang buat 'peace' keluarkan tiga jari..ish2..la alif lagi advance..empat jari sekali keluar..lantak kome la..ustad kodi always good..hehe..eh mat salleh mane pulak ni..ops sory mahmud..hehe..ayah chik bersila da macam nak makan nasi je..jemput2 makan..ep kat hujung sekali..ok yang bawah dari kiri..en adly kite yang bijok ngat2..amir dan yen..masih ramai yang tiada dalam gambar..mereka yang lain pergi melantak tyme ni..

wah gambar ni comel gile...
suke suke sukenye...

video
 video penerjun2 DDM..haha..kakak pun rase nak terjun je tyme last skali..tapi kang siapa pulak nak pegang handycam kan..hehe alasan je tuh..tidak le teman berani nak terjun rupe itu..hish menempah sengal je..kuang2

ok time's up..ok sume da setel..mandi da..makan pun da..xreti2 nak balik ke??
hehe...ok sume jom kite bergambo sebelum balik..huhu..
inilah satu perkelahan kelas yang best..
yeah we r one happy family..

-the end-


11 comments:

  1. i like it sgt3!!!!
    we r family..
    credit to 1DDM..
    see u all on the next trip lak..
    hehehe

    ReplyDelete
  2. hope we have another trip..
    :-(
    dont know y i feel so sad..
    huh punca betul la..

    ReplyDelete
  3. n pegi lagiiii...........................................................................................................................................................................................lagi nk pegi.............................................................................

    ReplyDelete
  4. ye black..lagi dan lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    ReplyDelete
  5. wah !

    seronok nye !

    nak join ! nak join !

    hak3

    jeles tgok kakak-kakak dan abang-abang sume.

    hehe

    :)

    ReplyDelete
  6. insyaAllah nnti kite g same2 ye nadia..
    akak suh alin ajak kamu tau

    ReplyDelete
  7. next time adik NADIA ikot jgak k...
    naik kete ngan ABG....
    aahahahahahaha...

    ReplyDelete
  8. erk..sile jgn terpedaya dengan abg itu..
    terima kasih

    ReplyDelete
  9. alaaa...
    biarlah dayg...
    adik alin nak ikot ak tau...
    aahahaha...

    ReplyDelete