Tabung

Friday, March 12

Pasangan hidup...

entry ni mmg saje je kakak buat agak mmbosankan..
sbb bile bosan xderk la sgt org nak bace entry yang bejela2 ni...
saje je kakak nak letak supaya bile kakak da berumur nnti ley gelak2 bace entry ni..
heheh..
maybe owg yang suke sama saya saja yang akan baca entry ni sampai abis..
hehe perasan betul..
ade ke orang suka sama kakak...
                                                                              wekkk
tapi kalau anda suke bace lah sampai habis..
kakak suke bercerita pengalaman hidup ni..
----------------------------------------------------------------------------------------
Hari ini kakak nak cerita 1 kisah dongeng..
haha..sejauh mane kedongengannye..
anda tentukan ye..
Mari kite mulakan cerita tentang cinta monyet...
ha korang sume penah cinta monyet x?
tipu la kalo x penah..
hehe tp kakak percaye je kalau ade yang betul2 x pernah bercinta..
itu hak die lah..
------------------------------------------------------
Form 1...
berumur 13 tahun..
sudah mmpunyai boyfriend...
haha segan la nak cerita...
1st time couple2 ni mmg rse cam bodow2 gilak..
let me introduce my 1st bf..
name die Nasarizha...
kakak paggil die Nasa je..
beza umur kami setahun..
mak die mengajar ngaji...
hekhekhek..
kbetulan kakak pun ngaji ngn mak die...
hekhekhek..
padahal my mom sendiri pun mengajar ngaji..
hekhekhek..
da le yang ni x mau cite panjang..
tapi seingat kakak, kami bercinte x lame..
sbb kakak bosan..
n i dont know what is couple..
lgpun mmg due2 begok la tyme tu..
yang ini memang btul2 cinta monyet..
haha tu la gatal sgt nk bercinta...
x padan ngn form1..
haha
--------------------------------------------------
selepas daripada itu...
kakak menjadi seorang yang agak gatal+nakal+gile..
bertukar-tukar boyfriend tu adalah 1 perkara yang biase bgi kakak..
ish2..
im a playgirl..
tp tolong bace cerita ni abis2 ye...
takut korang salah tafsir plak..
walaupun boyfriend kakak banyak time tu...
tp kakak x penah kuar dating pun..
hahah..
kalau sidia ajak kuar..
kakak akan bagi seribu mcm alasan..
so kire ni bercinta melalui handphone je la...
sampai inbox kakak beratus2..
haha tau sbb ape banyak..
mane x nye skali kakak pasang 3 orang...
haha gile kan...
mmg jahat pun kakak tyme form 1 till form 3....
so pada mereka2 yang bawah umur..
sila jangan tiru perangai kakak yang dulu..
kakak dulu bukanlah pencinta yang setia...
so kakak nak mintak maaf pada ex2 ku yang dulu2 ye..
yang lepas tu biarlah lepas..
jangan disimpan dendam didalam hati..
tp alhamdulillah semua ex kakak skang still my friend..
friend is better than couple..
tapi kat sini kakak nak cerita satu perangai yang sebenarnye masih ada di sanubari ini..
ini berkaitan dengan sbb apa kakak xsuke berdating..
kakak sgt pemalu bile berhadapan dgn seorang jejake yang bergelar boyfriend pade ketika itu..
itulah kakak..
ish2..
tp kakak start berani kuar dating tyme akhir2 form3...
oh nak dijadikan cerita tyme itu kakak nekad..
kakak lah pecinta yang setia...
setia pada insan yang bernama 'puteh'
tp sygnye ia xberpanjangan..
dan die lah satu2nye kekasih hati yang kini menjadi musuh diri..
ah xnk cite yang tu..
sbb da cite kat
tp nak cite kami pernah dating..tet..
hehe g kuar makan je ye..
haha tp ini adelah saat yang sukar bagiku..
susahnye nak makan depan die..
so kalo keluar kakak selalu minum je walaupun lapar gile2..
hehe...
mmg xley nk makan..
sbb kakak rase mcm nak kene cover2 cm orang bodoh..
hish xsuke situasi tu..
oke yang ini habis disini..
-------------------------------------------------------------------------------------
bermula kisah baru...
mase form 4 and form 5 
kakak xderk steady boyfriend..
tp kakak ade scandal...
boyfriend and scandal x same ye..
hehe..
xlah maksudnye kami hanya berkawan tapi mesra..
teman tapi mesra..
2tahun ini kakak seolah2 x derk jiwa nk berboyfriend2...
eeeee rase cm da geli ngn sume2 tu..
pegi mati je lah ngn sume perkara dusta itu..
ecececeh...
----------------------------------------------------------------------------------
tp skang kakak da ade boyfriend lah..
erm adekah kakak seolah2 sgt seronok mmpunyai seorang boyfriend..??
jawapannye xderk la seronok sgt..
biase2 je..
x se excited dulu2..
time persekolahan..
pantang kawan ade yang ensem so kakak pun kene cari yang hensem..
haha mmg xnak kalah kan..
kakak kesian ngn my boyfriend yang sekarang ni...
mmg lah kakak agak setia tp kurang serius dlm hubungan ni..
mmg malas nk amik serius kali ni..
ini satu pengakuan yang agak berani..
kalau la mr.D bace..
adoyai..
hehe sory awak..
bkn owg x sayang tp belum masenye..
sbb skang ni owg menyimpan sayang+cinta owg untuk seorang suami yang sah je nnti..
thats why la owg x penah nak cakap:
'i love u 2 syg ..muah3x..'
eeeehhh geli r...
xpela..
andai kate mmg dah tertulis jodoh kite nnti..
owg akn balas la yang u said jiwang2 to me tu erk..
haha..
girlfwen yang ntah pape..
-----------------------------------------------------------------------
now im not single but still available..
means kakak akan available selagi belum bergelar seorang isteri yang sah..
ada faham..
so ditegaskan disini..
xsemestinye boyfriend itu suami ku..
that y kakak x suke nak bercinta bagai nak gile...
u jump i jump..
not my style ye..
i prefer bercinta lepas kahwin la..
ha please take note ye..
hahah bangang ko ni kan kakak...
gatal sangat..
xpe la ni saje2 je nk cerita..
kn3...
--------------------------------------------------------------------
ciri2 lelaki idaman hati kakak yang agak mustahil..
-mestilah hensem
-mestilah kaya
-ade harta
-ada kereta Volkswagen n Subaru..
senang cite sumenye complete set la...
hahah yang ini senarai yang mustahil...
demand gile kan..
tapi xderk la kakak mengharap kan yang ini..
ish2...
ciri2 yang sebenar...
1.mestilah berstatus bujang..
2.lelaki tulen..haha
3.ade pegangan agama yang baik..(utk bimbing kakak)
4.bekerja dan punyai masa hadapan..(bkn student or penganggur terhormat)
5.hormati orang tua..
6.semestinya menyanyangi diri kakak
7.terima seadanya..
8.xperlu ensem
9.xperlu kaya
heheh...
so sape2 yang rse2 ade ciri yang sebenar tu boley la datang umh kakak anta rombongan skang jugak!!!
haha..
gile la..
tp kalo nk hantar rombongan skang,,sidia mestilah sanggup mmbayar wang PTPTN ku..
hahahahahaha..
kejam x...
hee...
----------------------------------------------------
sape nk anta rombongan tu sile2 la tnye alamat rumah kakak ye..
jgn segan2...
asal kan memenuhi kriteria2 diatas tu pun sudah okey..

yea2 nak kawin...
men kompang cepat...
erm satu lagi perangai aku yang xdapat dielakkn smpai skang...
aku akan malu2 jike aku mmpunyai perasaan pade org itu..
haha siapa orang tu...
bahaya kalau disebut name..
biarlah die menjadi rahsia hati ku..
-the end- 


15 comments:

  1. panjangnyer cter....nape xcter dari zaman baby dlu???hehehhe

    ReplyDelete
  2. hahaha..bdo glee nye post..pecah prot lak bce ann..siap ad ciri2 laki idaman lgi ek..hahaha..tapi syg r ak x ckup 9 ciri2 yg ko nk tu..hahaha..ha pasni bce kt blog ak..pasal awek tinggi..hehe

    p/s : ak bce x smpi abes pon..XDD

    ReplyDelete
  3. zaman baby x pndai bercinte la bro..heheh

    hahah ko mmg black..wanita tinggi idaman hati kn

    ReplyDelete
  4. hahahhaha...
    agk pelik ku mmbace post budak2 ini...
    da nme bdk2, mne xpelik kn...
    akahahahahaha..

    ciri2 diatas yg ke-8 je xsame...
    hahahaha...

    ReplyDelete
  5. ek eleh ayah chik nk kate dirinye ensem la tu..
    omg!!

    ReplyDelete
  6. gile kentang mengiklankan di blog hahahhahahahha...form 1 ye plg awal...aku standard 5 paling awal!hahahhaha

    ReplyDelete
  7. pergh mmg taiko awal la..
    kakak darjah 5 pkataan couple pun xtau ape kebende ntah..
    haha

    ReplyDelete
  8. david cooper knl x???
    lebey kurang lr ng couple tu....
    hahahahaha

    ReplyDelete
  9. hahaha...kudos to this post!kelakar..:)

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. wakakakkakaka...
    lawak2...
    ntah pape ar lu nie bai...

    ReplyDelete
  12. ntah pape i ni la yang ramai syg..ops..hehe

    ReplyDelete
  13. hahaha...
    statement x leh bla...
    =p

    ReplyDelete