Tabung

Saturday, March 13

"pin pin" -hey sabar la..!!

Hari sabtu selalunye kakak bangun solat subuh then sambung tido sampai kul 10 ke 11 ke..
hehehe...
tp hari ni kul 7pagi da kene pegi belajar moto..
vroom3x..
nak amik 'P'...

huhu bosan gile tuhan je la yang tau...
da la kene marah2 ngan ejen lesen(wak man) tu...
sabar jela kakak..
die yang ckp putar belit cam ular...
mane mau paham..
kang x berkat ilmu motor yang dia ajar..
haha...
ini kali kedua kakak g belajar moto...
ari tu wakman ajar lalu titi
then, jalan berhalangan
pastu brek emergency
masuk kat pusingan 8
last skali kt jalan berliku...
tu je die ajar pada minggu pertama..
minggu ni??
haha die x ajar ape2 pun..
die bagi moto trus blah g ajar budak yang amik lesen kete..
cam pape ntah..
so kakak n jaja ulang jela ape yang die ajar minggu 1st dlu...
kitowng mmg xtau full track die..
hish da la kakak paling x suke amik lesen moto..
sbb tu time amik lesen dlu amik lesen kete je..
bukan belagak..
cume rase lawak dan nak tergelak bile org len amik lesen moto..
haha sumpah lawak..
tgn dilambai2 macam nk terbang...
dlu time tengok org len blaja moto, kakak boley tergelak terbahak2..
that y la xnk amik lesen moto...
tp sekarang kakak sgt memerlukan lesen moto..
padan muke..
skang korang2 sume dipersilekan gelak kat kakak kuat2 ye...
tp korang x payah gelak pun kakak da gelak sendiri tyme blaja motor mase tu..
tp xderk la sampai terbahak2..
kang ade plak cop kakak org gile..
------------------------------------------------------------------------------------
cite yang menariknye..
sedang kakak mengulangi step2 yang diajar tu sampai menguap lebih daripada 10x..
bapak ngantuk gilak...
tetibe ade la seorang minah ni benti moto die tepi aku..
ish xbaik panggil minah kan...
kakak rase budak lagi..
yela skang kn musim bdk2 lepasan SPM amik lesen..
mmg da trend..
ok then adik tu ckp kat aku..
"eh ko yang failed ujian bawak motor minggu lepas kan?"
ceh..hampehnye budak..aku blum g amik test agi da kene doa2 kegagalan..
"mane amik test lg" jawab kakak
"knape dari td asyik pusing kat sini je..?"
kakak jawab "dah cikgu tu ajar sampai sini je.."
tetibe muncul satu idea..
"eh ko ley tolong ajarkan aku full track x?"
dak ni pun ok je..
slumber je kakak ikut budak tu..
die lambai tangan..
kakak pun lambai tangan..
die berhenti...
kakak pun berhenti...
die check signal...
kakak pun check signal...
check lampu...
kakak pun check lampu...
side mirror sume tu la..

tgh2 check lampu ni..
banyak la calon2 lesen moto ni beratur je motor diowng kat blakang kakak..
diowng pun wat menda yang same..
tetibe...
"pin pin"
eh bukan 1 moto..
sume moto bunyikan hon...
kurang ajaq betul la..
nak je kakak jerit..
"hey ley sabar x!!!"
tp nmpk nye kakak mmg seorang yang pnyabar..
sabar3x
ok da selesai wat 1 round dak td tu pun bla..
kakakk pun praktikkan la ape yang adik td tu ajar..
terima kasih..

kemudian datang lg seorang akak yang sama ejen dengan ku...
die kandas minggu lepas..
then die bg tips2 berguna..
bagus la..
kakak ikut la akak ni praktis moto...
pastu lain pulak yang die ajar..
ish2 pelik betul..
yang mane 1 btul ni...?
erm...
ikut je la..
yang akak ni wat check2 segale tu sume same..
tp
ada 1 tambahan..
akak tu ckp ok last skali check hon..
aiyak...
patut la org blakang td asyik hon je..
rupenye mmg kene hon..
kakak ingat diowng marah sbb kakak lambat..
adoi lawak btul..
nasib baik kakak x g sound setepek..
dush2x..
 "jgn jadi mat rempit..kerana itu aktiviti kurang sihat"

okey sudah..tu je kakak nak cerita...
-the end-

11 comments:

  1. hahaha..patut la awal mu bgun tido ari nie...
    pegi merempit erk..hak2

    ReplyDelete
  2. hehe merempit pagi2 xbnyak asap sgt..haha

    ReplyDelete
  3. baguih kamu,, budak tu leh tahan gak, suke ati je ckp xlepas,,hohohoh...\

    btw, gud luck!

    ReplyDelete
  4. ish xbgus rempit2 ni laloq..
    so insaf la..hehe

    ReplyDelete
  5. hahahhaa,,,
    bangang nyer post...

    bt malu je...hahaha

    ReplyDelete
  6. hahhahahahahhaha...
    part hon 2 mmg siot...
    tergelak ak bace...
    waakakakakkaa...

    ReplyDelete
  7. haha...nasib x sound kalo x aku yang tebal muke

    ReplyDelete
  8. hahaha...
    tau xpew...
    ape da kawn ak sorg nie..
    huhu...

    ReplyDelete
  9. alamak ai kakak...xlarat nk bce la..hehe

    ReplyDelete