Tabung

Wednesday, April 14

Gadis Cuci


salam semua..
ye semua rakyat Malaysia..
salam satu Malaysia..
hari ini kita akan bersama tiga gadis yang kurang matang dalam rancangan 'gadis cuci'
saksikanlah
*sila abaikan jika ada terover gedik..
*rakaman menggunakan handphone sahaja jadi kualiti tak berapa bagus..
video satu
 
video di atas diambil setelah selesai sarapan di kedai roti canai Parit Haji Rais...
kami sarapan pagi pada pukul 7.00 pagi 9.00 pagi..
pukul 9.00 adalah masih pagi okey...
haha..
kami ke gerai ONE STOP mencari barang-barang untuk mencuci..
mencuci apa?
seperti yang dinyatakan dalam video satu
kami pergi mencuci Al-Jannah..
Al-jannah ialah nama untuk rumah sewa kami...
rumah sewa pun ada nama sebab nak glamour ok..
Al-Jannah bererti 'rumahku syurgaku'
video dua

Video dua kami baru selesai membeli barang keperluan mencuci..
kereta kancil baby kakak sudah jadi seperti lori mengangkut barang..
hakhak..rilex sudeyyyy(ayat sape ni???)
perjalanan ke rumah sewa menggunakan jalan shortcut..
rumah kami beralamat,
 
no ???? , 
Jalan limau nipis ais 1,
Taman jula juli bintang tiga,
Parit Raja Kapur,
Johor..

datanglah kerumah kami kalau ada kenduri-kendara nanti ye...

kakak menangis sebab kene dera mengelap peluh yang menitik-nitik..
rasa macam saunalah..
boleh kurus macam ini..
ini maid yang di import dari Arab Saudi..
nama dia Acik Alinto lah..
ahlanwasahlan..
sapu jangan tak sapu..
Ini pula daripada Mesir..
Maaf gambar terpaksa di crop..
skirt seluar beliau disinsingkan untuk memudahkan pergerakan..
 ini wajah excited lah..
hey gadis Arab ini sedang memonteng ye..
ha your turn pula...
tadi sapu-sapu..
sekarang cuci-cuci..
cuci sampai berkilat..
sian dia..
muka dah penat ye..
ni baru bahagian atas..
bawah tak sapu lagi..
haiya..
cuci bilik air..
alin cuci memang 5 star wa kasi lu la...
perfect mak fect la..
hahah..
lupa nak ambil gambar before and after lah..


gambar-gambar di atas semua masa kami mencuci bahagian bilik di tingkat atas...
masa cuci kat tingkat bawah tak sempat nak snap2..
lagi pun ada kakak-kakak yang lain..
so kene serius mencucilah..
hahaha..
and now rumah kami dah bersih tau..
tinggal nak masuk kan barang dan keluar daripada hostel..
selamat tinggal Kolej Kediaman Tun Fatimah
atau nama glamournye 'TUN FATTY'...
*teringat lagu cheer masa hari orentasi dulu-dulu..


video tiga

setelah selesai menyapu, mambasuh, menyental dan segala men yang sewaktu dengannya..
kami mahu balik..
kitorang habis mencuci sampai pukul 1.30 tengahari buta..
tapi sebelum balik kita minum dulu...
kami perlukan air mata air untuk diminum..
yeah..
mane air????
air dekat kedai 'Hairi cool' memang cool..
air buah seringgit dan memang rasa buah asli..
*sesi mempromot kedai...

kakak sangat penat tapi mengagahkan diri untuk menaip..ok done..nak tidoq...makcik penatttttttt...

-the end-

16 comments:

  1. leh doh gi singgah umoh awok2 mu...kah2

    ReplyDelete
  2. bape tahun tak cuci umah tu? hehe

    ReplyDelete
  3. tok > ni rumah perempuan la..lelaki is not allowed...

    abg eq > entah lah abg eq...kitowng pun xtau da berapa abad rumah tu xdidiami..

    ReplyDelete
  4. penat sangat-sangat..

    tp bes!

    exercise dalam keseronokan..

    biasa bro!!

    ReplyDelete
  5. boleh kurus wooo...
    biasa bro(tiru ayat orang atas ni)

    ReplyDelete
  6. nmpk sgt 33 muke x mndi...
    da la 2...
    straight g bekpes jeee...
    wakkakakaka...
    kantoi...

    ReplyDelete
  7. lawak3x...
    + sweet...
    oit yang....
    huhuhu...
    len kali amek pict aku byk skt..
    hahaha

    ReplyDelete
  8. xnk la...
    nnti kene cerop2 la jaja

    ReplyDelete
  9. stuju ngn statement mok itu...hahaha

    ReplyDelete
  10. nanit p bersih umah kteowg lak erk..
    2 kupang qu upah..
    ok??
    hehehe

    ReplyDelete
  11. hahahahha...
    tau xpew black...
    diorg nie sme stok x mndi pg td...
    huhu....

    ReplyDelete
  12. ko ni black men stuju je..ntah betul ke tidak statement mok tu..
    men taram je..
    kitowng mandi ok..

    boley je boloq..tapi kalau 2kupang x lalu ar..

    mok wat cite bohong

    ReplyDelete
  13. sebab rumah tu da lame org x sewa..

    ReplyDelete
  14. agak seram jugak lr umah tu erk...
    nk dgr sejrah umah tu x??

    dulu an2..
    dulu de lr sorg pmpuan ni...
    dye sewa uma tu...
    lps 2....
    lps 2...
    lps 2...

    ReplyDelete