Tabung

Monday, April 12

LELONG

salam..
eh tajuk entry lelong?
 kakak xnak melelong barang..
tapi kakak memberi barangan lelong..
-------------------------------------------
tiba-tiba kakak nampak ada kedai itu dikerumuni ramai orang..
apa pasal saya cakap macam nyonya..
pasal itu apek mau tutup dia punya kedai..
itu pasal dia lelong itu kasut..
--------------------------------------------
kakak pernah juga terfikir untuk membeli kasut baru
a.k.a menukar kasut yang sedia ada..
huhu umpama pujuk dicita ulam mendatang...
kakak pun masuk lah kekedai itu...
sangat serabut sebab ramai orang da masuk dan memunggah kasut-kasut..
ikut kan malas nak lama-lama dalam kedai itu..
merunsingkan..
so kakak cari yang mana berkenan dihati
grab n pay..
owh terima kasih uncle..
ini heel yang kakak jumpa..
menarik dihati dan dikaki..
tapi ada sikit cela pada kasut ni lah..
mungkin sebab terlalu lama tersimpan di dalam setor mereka itu..
so die punye kulit warna silver itu ade yang terkopek..
atte pedulik ape teman..
asal cantik bila di pakai sudah..
harga sebenar kasut ini 
rasa-rasanya RM39.90
tapi kakak membeli dengan harga RM5.00..

ini kasut untuk umi kakak..
bertumit sedang2 sahaja..
tidak setinggi kasut kakak..
saiz kasut pun lebih kecil berbanding saiz kaki kakak..
hahah..
kakiku melebihi kaki umi ku..
ni pun dibeli dengan harga RM5.00

-----------------------------------------------
wee kakak ada kasut baru..
suka hati

-the end-

16 comments:

  1. wahhh...meletop kasut kaka...hihi

    ReplyDelete
  2. kasut ke slurpee tue?5 ringgit?murah bebeno la ye~
    wee:P

    ReplyDelete
  3. ala abg eq jgn la meletup..
    xsempat kakak nk pakai masuk exam hall nnti..
    hehehe

    hafiz..aku pun pelik..ni slurpee ke kasut..pastu uncle tu cakap itu mmg kasut..
    haha

    ReplyDelete
  4. haha.malas nak terpengaruh dengan lelonglelong.nak beli apa yang perlu je.bukan apa yang mahu.kang kopak je memanjang.lalala.

    ReplyDelete
  5. ku xsempat mmbeli..
    kdai suda tutup...
    hahaha

    ReplyDelete
  6. aku fobia> memang ade niat nk beli kasut tapi xtau bile..
    then ini boley dikate kan rezeki terpijak jugak la..
    hehe...

    boloq..
    tu le pasal..
    sape lah mangsa2 yang siap ter eksiden kan malm tu..
    pity him

    ReplyDelete
  7. sungguh kesian mangsa tesebut.. masih trauma,,,

    ReplyDelete
  8. hhahahhahahaa...
    mangsa mgalami fobia tahap ke 4...

    ReplyDelete
  9. kenapa 4???
    kenapa x 5 or 6 or 7???
    hikhik...

    mama!! cover set moto tu kan da pecah sebenarnye..

    ReplyDelete
  10. shhhhhhh...
    diam2 la...
    da tuka dah...
    huhu...

    ReplyDelete
  11. mok...
    t claim kt aku...
    cutting lr...ok!!

    ReplyDelete
  12. alaaa...
    xyah la rol...
    kecik pnye hal...
    huhu...

    ReplyDelete
  13. eceh..
    ye ke ni mok??
    dgr cter mhl jgk tu...

    ReplyDelete