Tabung

Tuesday, April 6

pemergian demi pemergian part 3

salam..
maaf kakak melanggar perjanjian untuk berhenti sebentar berblogging..
tapi ini adalah satu peringatan untuk kita yang masih hidup..
-------------------------------------
Hari ini kakak kehilangan seorang kenalan...
walaupun bukan kenalan yang rapat..
tapi die tetap saudara seislam dengan kita..
arwah meninggal akibat terjatuh basikal ketika sedang menjalani latihan..
menurut cerita yang kakak terima daripada Hafiz (ridermate kakak dulu)
mereka sedang membuat latihan 'placing'..
selalunya kalau placing pakai motor ni memang laju..
meter 60-70 km/h
nasib tidak berapa baik..
basikal rakan seperjuangannya yang berada di hadapan arwah mengalami masalah (rantai terlucut)
rakannya tidak sempat untuk keluar daripada barisan basikal tersebut...
arwah pun merempuh kehadapan..
menurut Hafiz lagi..
arwah tidak meninggal di tempat kejadian..
arwah sedar ketika itu..
kepalanya berdarah..
lalu dihantar ke hospital Manjung..
namun tidak diterima dan dihantar ke Hospital Pemaisuri Bainun di Ipoh..
kakak tidak pasti arwah meninggal dunia ketika pemedahan dilakukan atau selepas pemedahan..
sayu bila dengar orang meninggal...
lagi-lagi orang yang meninggal itu kenalan kita..
-------------------------
takziah buat keluarga Faradini (kak dini)...
semoga roh mu ditempatkan di tempat orang-orang yang solehah...
al-fatihah.
buat pasukan armed force (pasukan navy) jangan patah semangat untuk meneruskan training
untuk shahrul nizam (mattop)..mungkin awak trauma tapi itu sudah takdir..
------------------------------
kakak pernah dengar dalam satu ceramah
""seburuk-buruk penyesalan adalah selepas kita mendengar kematian.."
hari ini hari dia..esok mungkin hari kita..
kita pun tidak tahu lama mana lagi kita akan bernafas di muka bumi ini.
---------------------------------
-the end-

7 comments:

  1. salam....cantek layout dayang ni.....hehe

    p/s: pssttt....abg eq sensitif pompuan nama dayang ni...hehe

    ReplyDelete
  2. haha saya tau abg eq ni peminat fanatik dayang nurfaizah...hehe

    ReplyDelete
  3. kenapa nak brenti berblog..? kecewa ker

    ReplyDelete
  4. ooo..pelumba kebangsaan tu ke? ada juga baca di paper. Malang tidak berbau kan. Al fatihah.

    ReplyDelete
  5. si pemburu bintang...berhenti sebab lgi 2 minggu nk final..
    xley nk fokus kt blog je..hehe

    kak windi..sedih sgt sbb xsmpat nk jumpe die..last jumpe mase saya cuti mid-sem ari tu je..

    ReplyDelete
  6. sedih nyer...berbasikal pun bleh meninggal dgn camtu...tak pernah terbayang...

    ReplyDelete
  7. ajal da sampai..
    kalau tengok buletin utama tadi ade pasal berita ni..

    ReplyDelete