Tabung

Thursday, May 6

Bola Jaring

salam...
apa itu bola jaring?
sebiji bola + jaring = bola jaring
sangat pandai..
-------------------------------------------
kakak bermula main bola jaring masa umur 11 tahun yakni darjah 5..
darjah 5 dah mewakili sekolah
(Sekolah Kebangsaan Seri Sitiawan)
kakak tak berapa ingat nama cikgu yang melatih kami tu..
almaklum lah dah lama tinggal zaman sekolah rendah..
gambar kenangan masa sekolah rendah pun entah kemana..
tapi adalah tersesat satu..

ini pic masa darjah 6..
wajah sangatlah poyo
*sila gelak beramai-ramai
tak semua mereka di atas player netball
yela takkan lah si lelaki itu pemain bola jaring kan3..
gambar ni tak payah lah besar2kn..
sebab wajah kakak terlalu comel..
kang ada yang terpikat..
wakaka..
position kakak masa sekolah rendah ialah WA-wing attack.
--------------------------------------------------------
beralih kepada sekolah menengah..
masa tingkatan 1 sampai tingkatan 3 kakak tak main untuk sekolah..
sebab masa tu mewakili taman perumahan sahaja..
untuk KRT..
apa itu KRT?
tanyalah pakcik google..
masa ni join geng2 makcik2..
hey jangan ingat makcik2 tak terer k..
dapat yang ligat hoi letih teman..
masa ni kakak main position WA n kadang-kadang GD-goal defend..
-----------------------------------------------------
masa tingkatan 4 dan 5..
kakak masuk sekolah teknik..
Cator Avenue Technical Secondary School.
hehe saje je mentranslatekan nama sekolah ke english word..
kakak still meneruskan permainan bola jaring...
ni satu2nye gambar kenangan masa wakil sekolah teknik...
tak semua player utama ada dalam gambar..
mana satu kakak?
sila cari sendiri..
agak-agak yang macam gengster tu kakak la..
owh lupe nak bagi tau..
cikgu yang bertanggungjawab masa ni..
Pn. Nor'ain Shuaib..
position yang dipegang masih lagi WA

ini rakan seperjuangan kakak..
nama dia emma..
dia main position C-center..
sangat merindui sukan bola jaring..
gelaran yang pernah diberi masa main bola jaring ni
"fly" bukan fly asrama okey..
tapi dulu suka lompat mase ambil bola yang tinggi..
dulu boleh lah nak lompat tinggi2..
sekarang kalau nak lompat kena turun kan berat badan lagi lah..
hahaha..

p/s: nanti nak cerita pasal sukan lain pula..semua sukan yang pernah kakak join..

-the end-

2 comments: