Tabung

Monday, May 17

mari bermain di bengkel foundri

salam semua..
semester 3 baru sahaja bermula pada 10 Mei 2010..
baru ke??
seminggu yang lalu lah..cuma tak berkesempatan nak masukkan entry baru..
yang lain tu semua masuk pakai autopost..
semester 3 = short sem...
haip bukan kene repeat paper la..
tapi memang ada subjek bengkel yang telah disusunkan oleh fakulti kejuruteraan mekanikal dan pembuatan..
-----------------------------------
jadual yang diberikan..
Isnin - Khamis
8.00pagi - 2.00petang
*gila lame brader..
tapi bengkel yang terakhir sampai 17 Jun sahaja..
orang manjung tunggu saya tau..
saya nak balik gak..
* biar pun kena balik naik kereta dan drive sorang-sorang..FINE aku tak kesah!!!!terima kasih..
--------------------------
tapi hari ini kakak nak cerita bengkel hari ke 3 dan ke 4 yang kami lalui..
hari pertama ngn kedua masuk CNC lab..
takpe kita skip dulu..
kita tengok makmal foundri dulu ek..
kami belajar sand casting je pun..
walaupun xsegempak wax casting..
tapi syok gak la..
sebab nampak hasil kitorang
pengjar tu ajar dalam masa satu hari je tau..
walaweh bongkak betul..
ala itu pun encik tu jugak yang pantau..
terima kasih lah en.Hafizdzuddin..

ultrawomen serta ultramens sudah bersedia untuk berbengkel..
hahah ep kenapalah anda buat rupa sebegitu...
tok aku tak tahu mu nok telan sapo dio..
see hakim tetap no 1...separuh ensem..wakaka..
jgn marah dinasor..
sek2 lady gaga neh..
sementara menunggu hasil tuangan kita sejuk di dalam bengkel, marilah kita berfoya-foya dahulu..

inilah hasil kumpulan kakak..
walaupun ada ahli perempuan tapi jangan pandang sesuku mata..
suku kaum kami juga mampu untuk melakukan..
walaweh..
nampak cam sonang je kan..
susah jugak lah..
berpeluh-peluh jugak..

sesi mengeluarkan produk ye..
hish boley pulak orang belakang tu senyum..
kakak dah habis serius dah tu..
wakaka

ini hasil daripada empat kumpulan..
dapat lah sebelah set catur..
sebelah lagi tunggu batch lain buat lah pulak ye..
produk tak berapa nak licin permukaan nya sebab tak sempat nak wat final touch...

"berlari berkejaran..
lupakan segala duka"
dah habis bengkel jomlah kita balik ke rumah sewa masing2..
gambor ni sangat lah comey sebab anda saya kat situ tau..
wakakak

bengkel seterusnya..
-EDM wire cut
-pneumatik
-elektro pneu
-PLC
-robotik
-kimpalan
-gegas
- kisar KONV
-Larik KONV


-The end-

7 comments: