Tabung

Sunday, May 2

selamat pengantin baru

salam..
Hai, selamat datang Mei..
jumpa lagi tahun hadapan April...
Selamat hari buruh!
bukan untuk buruh sahaja tetapi untuk semua penjawat awam mahupun swasta..
-------------------------------
1 May 2010..
mestilah cuti
dan bila cuti mestilah ada kenduri
kenduri apa?
kenduri kahwin.
apa kaitan dengan kakak..
kakak kahwin?
huish idak le teman kawin (perak version)..
daus cakap ada seorang lecturer dari kos elektrik nak kahwin
dan dia nak ada orang bersilat...
ok2
bersilat lah..
"tapi nak ada perempuan seorang la.."
ye saye faham..
kena pergi lah tu..
adoyai, cukup lama kakak tingalkan dunia buat persembahan silat ni...
last buat persembahan silat masa form 3..
time tu majlis perasmian "karnival citra warna warni" kat Lumut..
skang ni dah pencen dari silat..
so paham2 lah..
sudahlah kurang berseni..
apatah lagi berpencak..
erm
awalnya suruh main seni keris..
penat i contact pijo n megat..
sebab kakak dah tak ingat seni keris..
wakaka..
last-last suh main solo..
sebab keris xde..
eh xboleh ke pinjam keris pengantin je???
hehehehe kerja gila..
buat tari solo lagi la gua fail...
erm cerita yang paling menariknya..
esok nak wat persembahan tapi malam ni baru nak berlatih..
hambik kau..
terimalah seadanya..
training 2jam..
berlatih seni yang xpenah saya lakukan
kerana saya bukan ahli Gayong Malaysia...
pinjam sat na seni tu..
siap kene kutuk lagi tangan keras la apa la..
pedulik je lah,,
asal jadik..
------------------------------------
location: Parit Sulong
Pengantin: Dr. Azizi
ahli yang terlibat: Daus, Jai, Along, Amir, Dayang
cuaca: tengahari rembang (panas gila wei..)

selamat pengatin baru 
Dr. Azizi & Siti

comeynye mereka..
gambar curik-curik nih..
siap sedia berkain batik lagi tau..

video berkaitan dirakam olah Atem...
thanks Atem..
*maaf kalau seni tari yang kakak kasi tu sumbang




*penerangan
perasaan masa ini sangat kucar-kacir kerana tar yang kami pijak itu sangat panas wei..
rasa macam nak melompat2 time ni..

first sekali buat "tari sembah" 
kakak tak pernah buat seni ni..
semalam jugak berlatih..

second, daus dengan Along "tempur bersenjata"
apa nama senjata ni aku lupa..
dia macam rotan tapi pendek..
tanya lah pakcik google ek..

third, ni dipanggil "tempur haprak"
wakaka kakak sudah lupa lirik step la..
sepatutnya time lawan dengan Jai tu buah mati nye sepak kepala..
tapi kakak gi tumbuk apasal..
adoi...
yang masa ngn Amir lak..
sepatutnye kakak wat sapuan 90degree
tapi kakak gi bantai 360 degree..
ha pastu ape nak buat...
nak buat spontan memang fail..
last2 buah mati lagi tah pape..
sangat x logik..
boleh pulak lambat bangun..
pastu tumbuk amir 2x..
serius sangat lawak..
sumbang gila..
sorry Dr. Azizi..

last, ni "tari bunga tanjung"
kalau budak Gayung Malaysia sinonim lah dengan tari ni...
Daus dengan Along memang budak Gayong Malaysia..
Amir pulak memang ayahnya mengajar Gayong Malaysia..
Jai dan kakak baru berlatih malam tu..
so yang banyak buat silap kami lah..
tari ni kami amik yang intro sahaja..
sepatutnye ada lagi..
tapi kami skip kan nye..


selesai persembahan..
pengantin buat 'peace'..
so comel..

lebam wo...
sape buat ni??
"jai was here or amir was here?"
persoalan yang masih tak terjawab..
alhamdulillah selama kakak masuk silat ni sekadar lebam2 je...
tak sampai lagi ke patah riuk...
kalau patah riuk boley serik woo..
takut..

p/s untuk pengantin: semoga berkekalan ke akhir hayat..

-the end-

13 comments:

  1. serius???
    kakak xrase pun mantap..
    nway thanks ARC

    ReplyDelete
  2. hahahahhahahaaa...
    hanya mmpu gelak!!

    ReplyDelete
  3. perghhhhhhhhhh!!!
    wiwitt ahhhh....
    kahkahkahkahkah

    ReplyDelete
  4. hamboi kak key0ne gelak..
    amirah jom2 join

    ReplyDelete
  5. Wah! berani sahut cabaran.. boleh lah join Pesaka Gayong nih.. hehehe.. terer tak terer blakang kira, asalkan seni ni tak hilang.. chaiyokk2.. Gayong still the best among the best!
    Peace!

    ReplyDelete
  6. insyaAllah Qaira..
    niat dihati xnak hilangkan ilmu silat didada..
    cuma masa skang kurang mengizinkan..

    ReplyDelete
  7. ku de silat kure2 jep..
    hehehhee

    ReplyDelete
  8. memang blajar silat sejak form 1 lagi

    ReplyDelete