Tabung

Friday, August 27

hari yang teruk...

is equal to the worst day..
salam..
ergghhh keluhan diawal entry menunjukkan mood telah dispoilkan..hari ini memerlukan kesabaran yang tinggi..

kejadian di studio lukisan..
   subjek favorite pada masa sahulu kini menjadi unfavorite(ade ke word ni?)...sebab ape?kenape?..menda bukan susah pun..dah belajar masa form 4 and 5..benda sama yang diajar..tapi yang tak sama adalah pengajar..bukan nak memperlekehkan sipengajar..nanti dianggap biadap...tapi bila dah jadi macam ni baru rasa bersyukur dgn pengajar masa kat sekolah teknik...even die garang mcm singa tapi die terbaik oke...
   First thing yg telah menspoilkan mood adalah kertas terkoyak..my pengajar ni sgt cerewet thap maxxxx la...ni tak betul potong markah..tu tak betul potong markah..kertas kotor pun potong markah..apatah lagi kalau koyak..kompem2lah potong markah..tangan kami bukan komputer atau robot mahupun software autocad nak buat lukisan sesempurna habis...en nk potong markah assignment saye tu potong lah en..tak daya dah nk lukis kat kertas baru..yela walau apapun tetap jugak kakak yang salah..buat kerja tak cermat..

   lukisan tak rumit tapi disebabkan dimension yang diberi agak x complete membuatkan student mengeluh...me? ofcos 1 of them..mamat sebelah kakak pun said 'adoiyai'...sudah lah keadaan studio sgt terrible la..before kami masuk lagi memang dah bersepah...tempat sempit..semak mata memandang..apa kes???

   encik lukisan kenapa minggu lepas wak ckp mcm ni..tp minggu ni ckp mcm lain...minggu depan nak ckp mcm mane lagi..pening la..kejap kate ini kejap kate itu..sumpah aku pening...kakak kalau masuk kelas LK memang je rasa nak balik cepat..sebab kakak rasa lagi lama duk dalam kelas tu lagi bnyak benda yang jadi tak puas hati..

buat lukisan kejuruteraan kali ini memang mengerutkan wajah2 ayu..bengang dan bengang..dah r cukup yang ini...
proses penuan
kawan cakap lukisan die bersih macam perempuan...erm habis tu saya lelaki ke????(sebab lukisan tak bersih)
semangat sampai xnk duduk dah..hang ni la adly
en ini dah abis baiklah sy buat..
bekas budak blaja bio buat LK
tangan jaja leh ralas mcm komputer
bekas pelajar jurusan agama buat LK


kejadian di simpang...
   hujan turun sgt lebat..rasa nak nyanyi "hujan yang turun bagaikan mutiara"..kan bagus kalau "mutiara yang turun bagaikan hujan"..oke cukup kelaut..disebabkan hujan kami kenelah tumpangkan sorang classmate untuk die pulang ke Tun Fatimah..elok sampai kat simpang 3 kereta yang dipandu Jaja belok ke kiri..pada masa yang sama sebuah bas dari simpang yang kitowng belok tu pun nak belok kekiri..paham x???kalau x paham buat2 paham...bas tu laju sgt..dan dengan slumber je die belok..sangat nyaris nak langgar kereta yang kami naiki..jaja sempat elak bas..n member kat sebelah driver ckp "jaja jgn langgar signboard"...mak ai..sikit lagi nak langgar..erm yela..semuanya nyaris...bas nak langgar kereta-nyaris....kereta nak langgar signboard-nyaris..kami sakit jantung pun nyaris..
 

"hei bas..tak sekolah ke ape???eh bukan bas..tapi pemandu bas...lesen ade tak??simpang tu sepatutnye ko kene berhenti..ni tak..men redah je...abah lah.."...serius kakak hangin dengan pemandu bas tu...dah lah kat simpang tu banyak kali ade kereta eksiden dengan bas...ape cite ni wei...dah tau lu nak amik side lebih lu tunggu lah jln clear...kalau eksiden memang lu salah...lu kene benti kat simpang tu dulu..haish..sengal..wtf wth..ok enough...
-the end-

7 comments:

  1. sabar ye !!~
    and agak bhya lah bus tuh !!
    lapor aje len kali..

    ReplyDelete
  2. eh yayang..tak sweet muka penuaan tu ok...lain kali potong balik cik lk tu..potong line ke,potong rambut ke..bas2 yg slalu drag kat dlm u mmg biadap..rasa mcm nak report kat jpj je..

    ReplyDelete
  3. qila--dllm proses nak melapor ni...

    ReplyDelete
  4. en azwan--tu muke sour la...xwat muke sweet pun..hahaha...suh jpj dtg dlu tgk diowg ni bwk bas mcm harem

    ReplyDelete
  5. Lk terbalik rt..ulang ''terbalik''..
    not terbaik k..huhuhuhuuu....

    ReplyDelete