Tabung

Sunday, September 12

1 Syawal 1431H

salam lebaran semua...
how's ur raya guys????
best ke??
tak kesah lah best ke tak..
raya ini merupakan hari kemenangan setelah kita menahan lapar dan dahaga selama sebulan..
inilah ganjarannya..
tahun ini kakak beraya di Sabak Bernam sahaja...
so tidaklah terlalu jauh dari manjung..
 tangan raya..
haha macam tersilap raya kan..
atau nak raya ke nak kawin???
ops..
 gambar pagi-pagi raya...
pergh rasa plastiknya muka..
1st time raya pakai selendang..
 inilah manusia kalau dah digelar gila bergambar..



 pagi-pagi raya setelah selesai menunaikan solat sunat hari raya..
agenda penting adalah bermaaf-maafan..
entry kali ini akan menampilkan cucu-cucu perempuan sahaja..
buat pakcik serta makcik dan sepupu lelaki sila lah berharap gambar anda akan diletakkan pada raya yang akan datang..
hihi..
so cruel kan kakak ni???
 nenek yang tersayang...
ini satu-satunya yang tinggal... =(
 i love u nenek...
owh lupa nak cakap..
kakak cucu sulung dan tunggal perempuan selama 16 tahun..
ini merupakan cucu perempuan yang kedua..
Umairah yang telah berjaya merampas tahkta cucu tunggal kakak..
dan ini merupakan cucu perempuan yang ketiga..
budak cina ini nama dia Naziah...
--------------------------------------
ini sahaja cucu perempuan yang wujud..
lepas ni siapa pulak yang nak produce anak perempuan 
sila lah...
------------------------------------
alahai silap lah gambar ini..
tak nampak pulak wajah embah buyut kakak..
ini moyang saya =)
kakak tak nampak pun nenek senyum pagi raya tu..
erm kakak faham ini merupakan 1st raya tanpa atuk..
tapi nenek kuat kan...chaiyok2...
muka bosan dipagi raya...
kenapa bosan???
kakak tak de geng...
sepupu sume halus-halus lagi..
nak ajak bergosip dengan sepupu perempuan macam faham pulak budak-budak tu...
nak geng dengan pakcik-pakcik macam dulu pun dah tak boleh..
sume dah ade anak isteri..
last-last geng dengan nenek je lah kan nek...
sila lah tengok baju raya yang lari tema ini..
bila tengok gambar inikan...
"dah besar rupanya aku ni, patut lah duit raya pun kurang"
yela apa perasaan anda bila anda sedang mendukung seorang bayi...
pas tu ada orang tegur..
dah berapa bulan anak????
huwaaaa bukan anak aku!!!


*gambar keluarga tak siap lagi...nanti kalau dah siap kakak akan upload kat blog..orait..selamat hari raya semua..

-the end-






2 comments: