Tabung

Sunday, September 26

Race To Space

Sempena Program Cabaran Angkasawan 2010..
satu acara larian 'juara ke angkasa' atau 'race to space' sepanjang 3.5km dalam masa 25minit bagi peserta lelaki dan 30 minit bagi peserta perempuan..bagi 50 lelaki dan 50 perempuan yang sampai before time layak menerima sijil dan ke stage yang seterusnya..

Atas arahan coach silat yang berhati mulia, semua peserta silat yang bakal berentap di IOI mall, Kulai selasa akan datang. Wajib untuk menyertai larian ini..Makanya kami terpaksa rela..
pukul 6.30 pagi lagi kami sudah terpacak dan dihidangkan dengan satu senam J-robik yang sangat menarik...syok2 i like..
kemudian acara pun bermula..

actually kakak tak suka lari long distance..haha bukan tak suka tapi tak mampu nak mantain lari jauh-jauh a.k.a lack of stamina...lagipun masa sekolah dulu memang lari pecut 100 meter je...
tapi dengan kesungguhan yang ada..kakak berjaya dapat-----
no 13 pun ok lah kan...nak no 1 tu kena pakai roller blade lah..hahahaa...
catatan masa yang kakak buat bukan below 30 min or 25 min...but below than 20 minute..
kakak berjaya sahut cabaran..
alhamdulillah..
----------------------------------
dengan itu, kakak berjaya ke stage seterusnya iaitu jawab 40 soalan kuiz secara kumpulan..al-maklum la, kakak ni memang buta sains sikit..lagi-lagi pasal aerospace ni..tapi jawab tetap jawab..daripada 10 kumpulan, hanya 5 kumpulan sahaja yang layak untuk ke peringkat seterusnya lagi dan seterusnya ada interview session lagi..malangnya, disebabkan buta sains, kumpulan kami gagal ke peringkat seterusnya..haha tapi tak kesah lah..boleh balik awal dan rehat-rehat..
--------------------------------

dan manusia sakai di sebelah Major Dr, Faiz Khaleed tu..ish tak tau nak cakap ape..
muka dah tak ubah macam orang vietnam or thailand..huahua buruknye lah muka saya...tapi apa peduli..janji sebelah angkasawan negara...

*kutuk session : huh dayang should change her name to muhammad dayang lah..
haha sorry..kadang-kadang kakak boleh jadi perempuan yang ayu tapi tak berapa nak ayu..
dan kadang-kadang boleh jadi macam lelaki yang tak berape nak lelaki..
macam transfomer..
tapi penegasan di sini, kakak tetap perempuan..
hahah ayat tak boleh bla..
bergambar dengan Major Dr. Faiz Khaleed dan pasukan pencak silat UTHM..
 penegasan : dalam gambar ni ada 3 perempuan ok..
-the end-

1 comment: