Tabung

Saturday, October 23

Ah beria la kau!

salam
apa kes tajuk macam cari gaduh???
eh tiada apa-apa yang berlaku..
gaduh tak cari kakak
kakak pun tak cari gaduh...
gaduh tak perlu dicari...
gaduh sentiasa menanti di dalam gelanggang..
wasit berdiri tegak di tengah gelanggang..
Biru!!
Merah!!

eh stop kelaut...
---------------------------------------------------------------
minggu ini lengkap seminggu kakak beriadah aka jogging..
apasal lah tiba-tiba rajin gila tut..
tak pernah-pernah jogging hari-hari..
*tiba-tiba teringat masa training untuk game open BP masa sem satu...
lari sampai muntah-muntah + nangis-nangis..
pusing 4 round for reduce weight..
sampai lari kena tolak dengan Abg Amer..
masa tu sumpah seranah memang bermain di bibir..
haha mintak ampun...
dan tak akan lupa lari bawa batu bata..

ok now kembali ke dunia realiti..
berbalik pada tajuk...
"beria minah ni jogging hari-hari..bukan laju mana pun"
erm dan erm
suka hati ambo la nok lari laju ko lari selow mace kuro-kuro ko..
haha
-----------------------------------------------------------
jawapannya di sini..
tak sia-sia kakak jogging seminggu..
rezeki tu kalau nak datang dia tak cakap
"eh boleh saya datang"
tidak sama sekali kalau tanpa kita minta dengan doa..

pagi tadi 
'one message received'
yang berbunyi (terpapar)
"salam. Dayang bole bg maklumat peribadi ? tkasih"
ala boyfriend mana pula tiba-tiba minta maklumat peribadi nih..
then kakak balas
dan dia jawab
"maklumat sbg pesilat *****"
tak perlu lah kakak mention negeri mana lagi..
sebabnya ini tak capai kata putus lagi...
tapi alhamdulillah kalau kakak dapat..
peluang datang hanya sekali..
kalau betul dapat pergi main, kakak akan menjalani center training di (dirahsiakan)
hehe kalau nampak kakak training kat mana-mana nanti maknanya disitulah la training center kakak..
haha ada faham?..

grab all the chance
find lot of experience
to fulfill my mission..

hey dyg, podium tu tunggu kau lah..
bukan yang tepi..
tapi aim yang tengah..
---------------------------------------------------------------------
*sukan je kau ni kakak..study tu ingat sama...
BAIKLAH...

-the end-

14 comments:

  1. thniah! na, klu da trpilih tu, blanja kitaorng k. hehehe...

    anyway, sepa yg ckp "bukan laju mn pun" tu? aish...

    ReplyDelete
  2. congratz...wish u all the best kakak!

    ReplyDelete
  3. faisal : hope bukan saya sorang je la..harap ada budak kita yang lain..mati kutu saya nnti..
    benda ni pun blum capai kata putus lagi..tunggu surat sampai..

    ReplyDelete
  4. i'allah dpt tu. juz be brave, ok?

    ReplyDelete
  5. ayat last den suko..baik2 yo..

    ReplyDelete
  6. waaa..bgus2...tahniah dik dayang!!!

    ReplyDelete
  7. wah, akhirnya!
    tak kesah la dpt ke tak,
    ape pon, go for it!
    fight for it till the end!!
    im with you!! "bak kater avril lavigne la!"
    chayok my sis!!
    study jgn luper, kalu luper,
    tibe2 bata naik ke muker, anda mau ker??

    p/s:da mcm pantun dah~

    ReplyDelete
  8. boloq : haha den pun suko sgt ayat last tu ha

    ReplyDelete
  9. biar org nk kata ape..yg pntg kita yg usaha..kita lg tahu kemampuan kita kt mne..kn dapat sesuatu kne usaha.. n nk dpt sesuatu bukan mudah..akn ada halangannya..mula dari diri sndiri smpaila halangan dr org lain ..
    sukan n stdy biar jln seiring..sbb dua2 kita punye..kita minat..n kita jg yg tntukn cmne nk bg masa.. kita ad 24 JAm sehari..pndai2 la nk guna.. go.. chaiyok.. n gud luck ..

    ReplyDelete
  10. thanks abang ikbal..
    insyaAllah dyg akan usahakan sebaik yang mungkin..
    :)

    ReplyDelete
  11. 1st time singgah sini.. wewitt!! besh rs nyer lepak di sini.. :)

    ReplyDelete