Tabung

Sunday, October 31

fokus

Bismillahirahmanirahim..
salam semua..
hari ini kita akan bicara tentang fokus
memandangkan esok yakni 1 november 2010
kakak akan bertolak ke Perak bersama-sama pasukan yang kakak pun tidak kenal lagi...
*hope mereka okey-okey dengan kakak dan kakak pun akan okey-okey dengan mereka
okey..
persediaan untuk game kebangsaan kali ini betul-betul singkat..
sangat drastik..
nak training hard-hard pun tak boleh dah bila last-last minit..
so training ikut kemampuan kakak sahaja..
--------------------------------
dalam masa yang singkat nak belajar semua benda-benda baru???
cikgu tuisyen (abg pejoi) cakap :
"tak payah..mahirkan yang kau tahu je dulu"
baik bos!!
baru berangan nak cuba buat teknik guntingan
walaupun masih bertatih lagi..
 
gambar-gambar masa kami belajar teknik guntingan ini
kebetulan abang senior yang datang masa jamuan tu bawa kamera canggih kan..
so dia pun main tembak-tembaklah..

photo by Abang Hazamir..
guntingan dari Faisal
walaupun kaki injured kamu tetap cekal...
dan terima kasih sebab tolong psycho dayang masa training
i think it really work..
buat lagi eh nanti...
 
kak Huda..
good try..
kita belajar sama-sama mantapkan segalanya...
lepas mantap kita jumpa balik budak yang buat guntingan kat kak huda tu
okey...

cikgu tuisyen punya guntingan terbaek...
hehe
terima kasih ajar teknik kicking2 tu semua..
terima kasih

merangkap cikgu tuisyen no2..
terima kasih jugak..
even sibuk training ganda putera pun masih sudi share ilmu dengan kakak..

terima kasih untuk semua ahli team sebenarnya..
kalau kakak sorang-sorang rasanya memang tak training...

dari komen kita belajar memperbetulkan mana yang salah..
kakak akan cuba lagi memperbaiki langkah-langkah yang sumbang mahram.
----------------------------------------
dan sekarang kakak harus fokus
fokus untuk game terdekat..
buat kali pertama bermain negeri
bukanlah satu kebanggaan..
tapi satu ujian untuk mengutip pengalaman..
*set ur mind..
jangan blur dalam gelanggang..
cari clear point
jangan pusing kalau tak leading..
faham
main pakai otak
jangan macam orang bodoh..

block+punch
jet
punch+side
layang+side
nanti layang
nanti side
sapu
jet weight (patuk)
* ok hanya kakak yang faham...

dear kaki kiri,
i know u can do it sayang..
kita cuba try kali ni ye kiri..
diorang kaki kiri...
i nak u naik untuk game ni...
tak naik banyak pun takpe..
janji u naik..
ok promise kaki kiri
cun,,
----------------------------------------------
ok...
ayah, umi dan kawan-kawan
doakan kakak kuat harungi segalanya..
 
untuk coach, saya mintak maaf kalau ada buat salah..halalkan ilmu yang diberi..doakan kejayaan saya, abg pejoi dan abg ikbal..

-the end-
 

12 comments:

  1. i really love psycho. i wonder why i didnt take psychology course. hahaha...

    sama2 dayang. we are one team and we should help each other. rite? na, ganbatte for ur competition k?

    "jangan menyerah kalah walau sedetik pun."

    ReplyDelete
  2. mekasih faisal...
    lepas ni psycho sampai nangis plak la..baru gempak..

    never give up

    ReplyDelete
  3. hahaha.. btul ni? jgn bg aku lesen. ngehehe...

    ReplyDelete
  4. happy birthday my dear frenz!

    do the best !
    teringin nak tgk teknik guntingan tu..

    semangat JOHOR bersama kau !

    ReplyDelete
  5. hahaha... aku sbnrnya dr kelas teori motor td. hbs2 jak klas, trus pg jog. adedeh... hrp2 dpt lesen B full dlm masa sebulan. :)

    ReplyDelete
  6. dayang!!good luck dayang!! i know u will make more better than at ioi mall n at bp ari tu..
    kak huda doakn dr jauh kmu ley menang n harumkn nama uthm!!we one team,n we like one fmly...even kami semua xde kat tepi,ingt semangat kami bersama kamu k...
    u r the best sist..

    ReplyDelete
  7. cik alin..thanks..
    nnti kite gunting cili kering kat dapo..
    haha

    pinjam JOHOR sat na

    ReplyDelete
  8. haha kantoi bawak moto xderk lesen

    ReplyDelete
  9. thanks kak huda..
    i bring all ur spirit..

    ReplyDelete
  10. oooo tarik dari FB abg ek semua gambar..hehe nasib baik ada creadit..lepas ni mmg kene letak water mark laaa..haha

    ReplyDelete
  11. huhu baru perasan abg komen...hihi pinjam gambar..kuikui

    ReplyDelete