Tabung

Thursday, October 14

malam berdarah



salam..
hari ni kakak nak cerita sikit pasal satu peristiwa berdarah..
masa tu kami sedang sibuk mempersiapkan diri untuk kejohanan Pencak Silat Timbalan Perdana Menteri di Kulai tempoh hari...
sedang asyik training..
yang seni training seni...
yang olahraga sibuk sepak menyepak..
----------------------------------
malang itu susah untuk dihidu..
senjata juga tidak pernah mengenal tuan..
salah seorang pesilat ganda putera telah cedera di kakinya setelah terlibas atau erti kata lain tercucuk sabit...
selalu orang cakap kelajuan itu membawa padah..
tetapi ape kena mengena sabit dan kelajuan..
susah nak di describe kan..
benda dah nak jadi...
dan dah pun terjadi..
kita review sikit gambar-gambar pada malam kejadian...
photo by abg amer

eh lupa pulak nak blur2 kan muka pemegang sabit..
mintak maaf abg ikbal...
ok sekarang kakak bukan nak cakap pasal abg ikbal..
tapi tengok sabit yang memakan mangsa...
sampai bengkok..
sabit tu bukan plastik..
so bayangkan je lah ye..

photo by abg amer


ini kaki mangsa...
terkena bahagian lutut..
ouch u all dapat tak bayangkan macam mana sakitnya??
memang sakit lah..
nampak luka macam kecil tetapi agak dalam..

photo by abg amer

ini dia mangsa sabit..
hanya mampu terbaring setelah kaki disabit..
sangat kesian..
tapi abg pejo tak nangis pun..
kalau kakak dah kompem melalak..
haha lelaki memang kuat semangat..

photo by abg amer

rawatan awal yang diberikan sebelum dihantar ke PKU...
dan mangsa menerima 3 jahitan..
pada masa itu UTHM telah kehilangan satu target pingat emas bagi kategori seni ganda putera..
abg pejo direhatkan dari menyertai mana-mana game..

photo by abg amer
kakak hanya mampu tengok lepas kaki beliau berbalut sahaja..
lenguh badan tengok orang cedera macam tu..
-------------------------------------------

Alhamdulillah
sekarang kaki beliau 100% sembuh...
dan kini mereka sedang giat berlatih untuk kejohan besar yang seterusnya..
ASEAN University Games yang akan diadakan di Chiang Mai, Thailand..
Best of Luck for abg ikbal n abg pejo..

'Lagu Negaraku di negara orang'

-the end-

8 comments:

  1. negaraku..tanah tmpahnya darahku...
    rakyat hidup...bersatu dan mju..
    .... ..... .... ....

    ReplyDelete
  2. takep tu bru ank jantan..yg pnting selamat :)

    ReplyDelete
  3. tihara : anak jntan yang kuat...alhamdulillah sume selamat

    ReplyDelete
  4. mangsa tu muke macam mr bean...hahah

    ReplyDelete