Tabung

Friday, October 22

she did it!

salam
untuk semua..
hari ini yakni sebelum jam 12 malam..
bertarikh 22/10/2010 (tarikh chantek x?)
----------------------------------------------------

untuk pertama kalinya kakak menjejakkan kaki ke Kampus Bandar UTHM..
selama ini tak pernah pula nak masuk sebab tak ada urusan pun dekat sana..
100% kuliah atau bengkel semua dekat induk sahaja...
tapi hari ini kakak berjaya 
berjaya apa?
berjaya masuk Kampus Bandar lah..
erm kalaulah kakak dapat jurusan FPTEK(pendidikan teknikal)
kan best..
selari dengan cita-cita..

*ah jurusan sekarang pun boleh kearah pendidiklah..
jangan risau (penyedap hati)

mukadimah tamat
---------------------------------------------
eh buat apa pegi kampus bandar?
sekarangkan musim PSM..
PSM = projek sekolah menengah
PSM = projek sangat mudah
PSM = projek sakit mata
PSM = projek sarjana muda

hari ini housemate kakak kena buat 'viva' untuk PSM beliau..
erm 'viva' kalau tak silap untuk master or phd sahaja...
tapi sekarang sarjana muda pun dah pakai word 'viva'...
oh biarlah..

dengan slumber
"kak gee, kitorang nak tengok 'viva' boleh?"
boleh!!
yea!!
wajah tukang sibuk yang tengah otak tak berapa betul...
assume ramai gila dalam bilik tu..
rupa-rupanya presenter cuma 5 orang..
tambah kami yang tukang menyemak 4 orang...
dengan panel 2 orang..
total 11 orang la..

presentation sedang dijalankan..

 panel yang sangat kusyuk dan teliti...
sekali dia tembak soalan memang macam 'machine gun'
kalaulah kakak yang kena jawab soalan tu, gamaknya menangis dulu lah...
not my level yet..
 kami si penyibuk pun tak kurang hebat kusyuknya..

see...kusyuk lagi..
present tak sampai lima minit pun...
tapi part komen mengomen tu yang lama dan mengerunkan...
walau macam mana gerun sekali pun...
ayat yang best sekali adalah
"ok aziah..ur PSM passed"
yahoooo!!!
ops
tak boleh lompat-lompat dalam bilik tu..
sabar ye kawan-kawan...
cepat-cepat keluar and tak lupa cakap 'thanks' pada panel...

dan sekarang barulah lompat-lompat macam katak..
hahaha musakil musykil..
yang dah tamat sengsara seorang sahaja...
yang lain tumpang seronok SEKEJAP sahaja...
final exam dekat corner-corner sahaja..
apa punya bahasalah...


 yea PSM dah habis..
tinggal nak menjilidkan apa yang patut dijilid..
lepas itu, boleh kahwin...
eh bukan kakak lah..
tu yang pakai baju kurung tu lah..

bab-bab gambar terencat serah lah pada kakak...
biasalah, orang yang terdedah kepada plumbum..
"plumbum merencatkan otak"
so, pastikan anda mengisi minyak kereta yang ada tulis 'unlead'..
ok simple..(ops pinjam ayat en rais..)

esok kak gee kena masak sedap-sedap untuk baby-baby kat rumah ni..
raikan kemenangan kan..
hahha..
-----------------------------------------------------------
sudah dan sudah lah...
yang sudah itu biarkan ia berlalu..
tapi kamu masih belum bertemu kesudahannya...
bukan menuju ke PSM pun
PD(projek diploma) pun tak tercapai lagi...
jauh lagi perjalanan..
haish
-----------------------------------------------------------
* congrat mummy gee
-the end-

12 comments:

  1. hahaha... best x masuk kampus bandar? :P

    ReplyDelete
  2. dekat je dgn rumah..tp xpernah masuk pun..huhu

    ReplyDelete
  3. kampus bandar?sama jgk..xpernah masuk..kat mana tu?;)

    ReplyDelete
  4. black mel: hahaha yeke x penah masuk...

    ReplyDelete
  5. kak gee housemate dayang kew??
    wahh bru thu, haha.
    btw, congratz~~~

    and truskn menulis blog
    ley bce nnt~~bestt!~

    ReplyDelete
  6. ye qila..
    she's my housemate..
    tp sampai akhir bulan ni je..
    lepas ni die dah nk balik kmpung..
    yela org dah abis belaja..

    thanks 4 keep reading my blog...

    ReplyDelete