Tabung

Saturday, October 23

'ter' lagi

salam..
sila jawab salam..
--------------------------------------------
what the hal??
what the fish??
haish..
sabar wahai kakak...
cuba tenang dan luahkan..
--------------------------------------
okey baik-baik..
tadi pergi wellward..
keluar dari heyshe..
dekat tangan ada purse + telefon bimbit + kunci kereta..
tiba-tiba..
ada something 'ter'jatuh
mata yang tak berapa nak sepet 'ter'beliak
melihat telefon bimbit yang 'ter'comel
menuju ke LONGKANG...
pergh and pergh..
slow motion je telefon tu masuk longkang 
and plup!...
tak 'ter'kata sudah
'ter' gamam..
padahal longkang tu bertutup dengan kayu yang euwwww
ah apa ada hal..
selamat kat telefon bimbit dulu...
geli-geli tolak tepi..
dengan cool dan tenang
haha tenang ke?
gelabah mintak plastik kt counter..
yela takkan nak masuk tgn dekat longkang tu
OMG!!
longkang tu tak lah dalam sangat..
tapi gagau punye gagau...
MANA HANDSET SAYA!!

tiba-tiba...
Wonderpet datang menyelamat..
dengan slumbernya
seorang abang datang
"dik tepi sikit, biar abang tolong."
memang slumber abang neh..
pakai tangan je..
pastu arwah berjaya diselamatkan..
arwah macam tak bernyawa..
sedihnya hamba...

owh..
anyway, thanks to 'abang' yang tolong gagau telefon bimbit dalam longkang tu..
--------------------------------------------
wei E75 ko ke yang jatuh???
oh tidak...
kalau itu yang jatuh..
air mata pun boleh jatuh...
mati la nak jawab dengan big boss
ala kesiannya telefon torch light kakak..
janganlah rosak..
nanti kalau blackout siapa nak tolong kakak...
wah nasib baik boleh on
tapi dekat screen tuuuuuu..
alahai...

sengal betulah..
dah la berbau
oh Man...
slumber je kakak lumur lotion 'lancome'
haha memang sengal la...
ah pedulik
asal bau wangi...


-the end-

10 comments:

  1. dah2~
    x yah nk beli henpon2 banyak2 lagi
    nasihat kakmi
    beli la sut skuba utk sume tpon dayang
    tu jer
    xpun beli la insurans tuk henpon2 tuh, selagi tuan punyer henpon teger utk ter-lepaskan henpon ke lantai mahupun ke longkang..
    ish~
    ish~

    p/s:kakmi ckp mewakili henpo2 dayang tu~
    hehe

    ReplyDelete
  2. mmm... spatutnya jgn hidupkn hp klu hp mc bsh. tp, xpala.

    anyway, u all great tonight! hahaha... :P

    ReplyDelete
  3. faisal..
    sy tak on terus..keringkn dulu..hope takde pape la nset tu..

    great tonite???erm i dont think so..
    it worst..
    but im happy we r one team n one happy family..

    ReplyDelete
  4. uhuhu...kenangan manis n pahit dlm 1 hari..huhu
    lpas ni carefull ok..bwk beg slaloo mcm kak huda..huhuhu

    ReplyDelete