Tabung

Monday, November 29

barakallahu lakuma

salam..
bulan november dan december
apa istimewanya bulan ini..
istimewanya bulan ini adalah bulan yang banyak jemputan majlis perkahwinan..
dan jimat lah tenaga untuk masak-masak..
hehe
-----------------------------------
tahniah kami ucapkan kepada En Rais dan Pn Nadiah..
dan terima kasih kerana sudi menjemput seksyen kami..
ceria pasangan pengantin

encik, terima kasih kerana menggunakan gabungan tiga warna kegemaran tiga orang sahabat karib. Kali ini kami tak gaduh kerana warna lagi..
hahah sengal..
dyg-merah jambu
alin-ungu
jaja-hijau (jaja bangga sebab pengantin pakai hijau huh)

inilah wajah-wajah yang nak mintak markah 'thermodynamic' lebih..
boleh tak encik?
hehe
terima kasih lagi sekali..
dapat berkat surah yassin..
guys jangan nak buat perhiasan je ye..
pesanan penaja nih...
--------------------------------------------


wajah tiga sahabat karib yang kekenyangan
alah baju kakak silap kaler dengan alin..
*ayah chik tengok siapa ha???


bunga tu bukan kakak yang cabut...
budak lelaki yang buat...
kakak mintak je..
haha benda tu dah jadi perhiasan kat dalam umah sewa kami..
cantik..hahha
-------------------------------
-the end-

chocolate

salam

chocolate..
tapi ini bukan makanan...
ini movie Thailand mari
sawadekap 
ini cerita tahun 2008 rasanya...
tapi kakak baru tengok..
hoho lembab nya saya..
--------------------------------------------
kak Jeeja Yanin , saya nak mintak sign...


dah lah muka comel..
hebat muai thai pulak tu..
haish idola saya...
hehe...
------------------------------------------------------------------
*kakak dah tengok cerita chocolate empat kali dan kakak nak tengok lagi...
lagi dan lagi...

kalau lah Jeeja Yanin ni kakak..**creating bubble on my head
wow




jumpa satu video yang best jugak..



enjoy watching..

-the end-

Sunday, November 28

ganjil bukan genap..

salam...
hye2...
ini musim peperiksaan..
entry-entry untuk diautopublish semua sudah habis di publish...
owh jari sangat terasa gatal untuk menaip entry..
study??
itulah pasal..
kakak tak berapa minat kalau paper jauh-jauh ni (haish i should bersyukur)
bukan apa, nanti study pun tak serius 
banyak main je lebih...
huh..
eh bukan nak story pasal ini...
------------------------------------------------------
bila minggu exam je
mesti je ade sesi lagha kan..
hahahahaha koq!..
ada seorang insan dah lama tak menyumbang lagu di K-Box
maka malam itu kami berempat
eh kenapa empat??
selalu tiga 
owh + teha..

dengan penuh semangat mereka pergi...
kakak pun semangat gak
semangat nak dengar diorang menyumbang lagu
*tak payah tanya kenapa kakak tak nyanyi, sebab korang tahu jawapannya..hahah

tapi K-Box penuh
miahahahah..
pastu tukar idea...
main bowling???
diorang macam taknak..
pastu kakak cakap
kedai depan K-Box tu macam tak ramai je..
hehehe sengal bertambah-tambah..

chop chop..
lupa nak cerita..
mula-mula kami berempat..
tapi tiba-tiba jadi bertujuh..
haha scandal datang yek..
mereka inginkan menonton wayang
dan mereka mahu menonton cerita 'Ngankung'
erk dengar macam cerita hantu yang seram 
so kakak pun macam taknak tengok
lalu sahabat-sahabat menyakinkan kakak bahawa cerita ini tidak seram seperti  yang disangkakan..
tapi kakak tak percaya..
lalu bertanyakan beberapa orang sahabat yang sudah menonton cerita ini..
untuk mensahihkan apa yang dikatakan oleh sahabat-sahabat..
dan keputusan akhirnya..
kakak bersetuju untuk berwayang menonton wayang..
*asyik berganjil sahaja..bila nak bergenap???hahaha

 okey
setelah selesai menonton..
sumpah cerita ini lawak
walaupun ada jugak part-part yang kakak tutup mata..
wei gelak macam orang gila dah..
habis hilang keayuan kakak..
haish tapi ceritanya bagus..
banyak message yang berjaya disampaikan kepada penonton..
ok dah taknak taip panjang-panjang

*nak tengok cerita Tron Legacy...nak jugak!

-the end-


Saturday, November 27

random

salam...(autopublish lagi).

kakak nak show off gambar masa dekat langkawi hari tu...
layan..
capture and edit by bro tadak..

--------------------------
hari-hari di Langkawi sangat seronok..
lagi-lagi bila bertemu yang gila kamera macam saya...
haha memperkenalkan..
kak hafsa...
n tak lupa juga
kak kim..


mereka kakak-kakak yang terbaik dari ladang...

-------------------------------
maaf kerana gambar tidak mengikut kronologi kejadian sepanjang di Langkawi..

seronok serta terharu 
menyambut hari lahir bersama-sama mereka yang lahir pada bulan November...
(tapi masa ni mood saya kelaut..sebab tu gambar nyorok-nyorok je)..
--------------------------------
kak kim - kakak - kak hafsa

aktiviti santai di Pantai Cenang, Langkawi
melayan diorang ni buat gambar lompat-lompat..
best la...
pantai yang luas lagi menenangkan..
agak berbeza dengan Pangkor dan Teluk Batik..
------------------------------------
meneroka sejarah Mahsuri..
UTHM mengadakan hubungan diplomatik dengan UPSI..
hehe..
jangan marah ye kak anis..
ada gaya macam penyambut tetamu tak?

eh kami terpisah dari group..haha sengal.
-----------------------------------

 kak hafsa yang kecil molek ni kan..
elok untuk dibuli-buli kan...
haha..
serius kak hafsa sangat ringan...
erk..hehe
-----------------------------------------
gambar spontan yang style..


last but not least...
gambar terakhir yang terpilih..
ala-ala superwomen..
---------------------------------------

-the end-

Friday, November 26

kesengalan terserlah

salam...
ops setop!!!
umur berapa???
18 tahun kebawah minta jangan baca...
nanti susah nak jawab exam...miahaha

p/s : perbualan ini secara spontan, gurau-gurau dan "saya tak bersalah"
-------------------------

situasi 1 : dalam rumah

Dyg : D.....DLSR
Alin : DSLR la!
*hahah kena marah kalau sebut tak vetul beb..

situasi 2 : perkarangan library

Dyg : yes boleh download promo n prono dengan kelajuan max
Alin : Porno la!
Dyg : haip biasa nampak...hehehe
Alin : @$%^&*

situasi 3 : dalam bilik eksplorasi

Jaja : blurk (sendawa)
Teha : @#$%^
Jaja : sorry
*haha Jaja selalu spoil

situasi 4 : dalam kereta

Jaja : erm sedap minum milo ais (beli kat cafe TF)
Dyg : air aku lagi sedap..alin nak rase??
Alin : nak..air ape ni?
Dyg : susu b***n..
Alin : ngoks..laici susu la..
Dyg : haha
Jaja : nak rasa...susu ape???susu b***n?? (beliau blur)
Alin n Dyg : miahahahahahaha
*jaja percaya...hehehe

situasi 5 : dalam kereta

Dyg : koq! (pengaruh anas tahir)
Alin : noq!
Dyg : foq!
Alin : woi dyg????
Dyg : ape?
*alin fikir lain...haha

situasi 6 : dalam kereta

Jaja : blurk
Jaja lagi : haha tadi aku terkenyang pulak depan teha..
Alin : bukan 'terkenyang' tp 'tersendawa'...
Dyg : haha

situasi 7 : dalam bilik
*sedang layan video anas tahir sambil gelak tak ingat dunia jam 2.00 a.m.
Jaja : *tido
Alin : kahkahkah (gelak kaw2)
Jaja : *mengubah posisi lalu tersiku kepala alin..
Alin : adoi ..
Dyg : kahkahkah (gelak kaw2 jugak)

*cukuplah..simpan untuk esok-esok..

--------------------------------------
maaf kalau tak faham..
sebab kami-kami je faham

*kadang-kadang terfikir, sempurnakan hari-hari ku tanpa mereka???



koq!..
haha ini lah idola kesengalan kami..

* saya sudah gila bayang sama akbar..

-the end-

super junior

salam...(autopublish)

siapa super junior ni??
ramai betul group super junior nih...
sebenarnya kakak suka dengar lagu diorang yang 
"sorry sorry" tu..
haha comel je dengar..


---------------------------------------------------
[Intro]
Dance Dance Dance Dance
Dance Dance Dance Dance
Dance Dance

CHORUS:
[All] Sorry Sorry Sorry Sorry
Naega naega naega meonjeo
Nege nege nege ppajyeo
Ppajyeo ppajyeo beoryeo baby
Shawty Shawty Shawty Shawty
Nuni busyeo busyeo busyeo
Sumi makhyeo makhyeo makhyeo
Naega michyeo michyeo baby

[Siwon] Baraboneun nunbit soge
Nunbit soge naneun machi
Naneun machi mwoe hollin nom
[Yesung] (Ijen beoseonajido motae)
[Kyuhyun] Georeooneun neoui moseup
Neoui moseup neoneun machi
Nae simjangeul barpgo wannabwa
[Yesung] (Ijen beoseonajido motae)

[Ryewook] Eodil gana dangdanghage
Utneun neoneun maeryeokjeok
[Sungmin] Chakhan yeoja ilsaegiran
Saenggakdeureun bopyeonjeok
[Ryeowook] Dodohage geochim eopge
Jeongmal neoneun hwansangjeok
[Sungmin] Dorikil su eobseulmankeum
Nege ppajyeo beoryeosseo

CHORUS:
[All] Sorry Sorry Sorry Sorry
Naega naega naega meonjeo
Nege nege nege ppajyeo
Ppajyeo ppajyeo beoryeo baby
Shawty Shawty Shawty Shawty
Nuni busyeo busyeo busyeo
Sumi makhyeo makhyeo makhyeo
Naega michyeo michyeo baby

Ttanttan ttanttada tta ttaranttan
Ttanttan ttanttada tta
[Siwon] Nege banhaebeoryeosseo baby
[All] Ttanttan ttanttada tta ttaranttan
Ttanttan ttanttada tta ttarappappara

[Donghae] Hey girl gir gir gir gir gir girl I
Nunmantteumyeon ni saenggak (Hey girl)
Janakkaena sasil neo hana bakke anboyeo
[Yesung] (Malhaebwa) [Kangin] Ni mame naega
[Yesung] (Malhaebwa) [Kangin] Jari jabanneunji
[Yesung] (Malhaejwo) [Kangin] Naege malhaejwo
[Yesung] (Naneun babo babo babo)

[Ryewook] Jubyeon saramdeureun malhae
Naega neomu jeokgeukjeok
[Sungmin] I sesange geureon saram
Eodi handurinyago
[Ryeowook] Geugeol molla geunyeol molla
Sigihamyeo haneun mal
[Sungmin] Naega bureopdamyeon geugeon
Geudaedeuri jineun geo

CHORUS:
[All] Sorry Sorry Sorry Sorry
Naega naega naega meonjeo
Nege nege nege ppajyeo
Ppajyeo ppajyeo beoryeo baby
Shawty Shawty Shawty Shawty
Nuni busyeo busyeo busyeo
Sumi makhyeo makhyeo makhyeo
Naega michyeo michyeo baby

Ttanttan ttanttada tta ttaranttan
Ttanttan ttanttada tta
Nege banhaebeoryeosseo baby
Ttanttan ttanttada tta ttararara
Ttanttan ttanttada tta ttarappappara

Let's dance dance dance dance
Let's dance dance dance dance
Let's dance dance dance dance
Dance dance

[Yesung] Hey ije geuman naege wajullae
Jeongmal michil geotman gata yeah
[Kyuhyun] Nan neoman saranghago sipeo
Jeoldae dasi hannun pal saenggak eobseo hey, hey, hey

[Heechul] Aeiniragiboda chingugateun
Naega doego sipeo
[Kangin] Neoui modeun gomin seulpeum
Hamkke ganjikhagopa
[Ryeowook] Dasi eobseul mankeum mankeum
Neoreul neomu saranghae
[Yesung] Naega baran saram niga baro geu
That that that girl

CHORUS:
[All] Sorry Sorry Sorry Sorry
Naega naega naega meonjeo
Nege nege nege ppajyeo
Ppajyeo ppajyeo beoryeo baby
Shawty Shawty Shawty Shawty
Nuni busyeo busyeo busyeo
Sumi makhyeo makhyeo makhyeo
Naega michyeo michyeo baby

[Kyuhyun] sorry
[Heechul] hahaha
*tak cukup nafas nak ikut diorang nyanyi..
dah la tak faham sepatah haram...



Thursday, November 25

cinta

salam(autopublish)

hari tu kakak dah jengah honey...
cuti ni nasib baik sempat menjengah cinta...
erk cinta comel gila kowt..
dah lah tembam + rambut curl ..
cik yang loike so much..

*dikala ini mungkin cikyang sedang memerah otak untuk sentadi..huhu

-the end-

Wednesday, November 24

separated

salam..(autopublish)
hari ini kakak terpanggil untuk berbicara tentang 'separated'..
separated kalau ditranslatekan ke bahasa melayu 'berasingan' atau 'dipisahkan'..
okey kalau anda-anda faham apa dengan perkataan dipisahkan??
mungkin anda-anda akan cakap penceraian atau pasangan ini memang duduk berasingan..
---------------------------------------
eh tapi kenapa kakak nak cakap pasal 'separated' pula kan..

pantang kalau kakak on9 chat kat facebook..
mesti ada yang tanya
"eh kenapa separated????"


so hari ini kakak akan jawab persoalan anda-anda semua..
haha tapi ini more to kefahaman mengarut kakak sendiri jela kan..

ok mari kita mulakan..
orang selalu cakap
"jodoh pertemuan itu di tangan Allah s.w.t"
ada yang percaya
Allah telah menetapkan jodoh hamba-hambanya..
segala yang tersurat serta tersirat dah tertulis..
okey kakak memang percaya..

so sekarang cuba u all fikir dalam-dalam..
jodoh kita dah tertulis
tapi kita tak kenal siapa
tak pernah jumpa
mungkin jauh dan mungkin dekat..

nak ayat yang senang faham macam ni lah...
satu hari nanti kita mesti ada suami juga
(itu pun kalau panjang umur)
tapi sekarang kita tak tahu siapa bakal jadi suami kita..
dia bukan duduk dengan kita...
entah kat planet mana dia berada
*ah kompem lah duduk kat bumi
so kakak beranggapan sekarang ini kita berasingan lah..
erk faham tak..

haha mungkin anda-anda akan cakap ini teori bodoh..
tapi inilah kefahaman kakak..
(^_^)Y
so siapa cakap dirinya 'single'
maaf, kakak tak mahu percaya..miahahaha
hehe melainkan memang dia memasang niat tak mahu kahwin sampai menemui ajal..
eh tapi dosa kan3...


*owh hari ini paper mathematics 3..yaww
-the end-

Tuesday, November 23

barang free


salam...(auto publish)
kakak dapat barang free..
haha..
ni semua barangan powerman hari tu...
baik sungguh adik(ji) aku yang sorang ni..

cuti-cuti bukan sahaja spend time bersama keluarga mahupun kawan-kawan..
tak lupa jugak dengan adik-adik yang terangkat..
kalau tak merajuk..
pergh tak larat nak layan kegilaan masing-masing...


* bakal menuju ke dean F2...(subjek 'safety engineering')
-the end-

Monday, November 22

Powerman.

salam...(autopublish)
hari tu ada ada Powerman dekat Manjung..
mari kita tengok gambar sikit..




Tahniah diucapkan pada yang menang dan yang berjaya menamatkan acara...


medal azizi..
beliau berjaya menghabiskan acara bagi kategori team relay dan sprint ..

*mungkin kakak tengah study saat ini kerana esok exam final bermula..
chaiyok semua!!

-the end-

Saturday, November 20

new style

salam...
eh bilakah hari lahir kakak?
1 November..
(tapi kakak sambut sebulan)
wakakaka..
sengal..
---------------------------------------------
ini merupakan hadiah yang kedua..
(yang pertama masa dekat Langkawi hari tu..potong kek ramai-ramai.)
biasa orang sambut hari lahir 
mesti tiup lilin
dan 
potong kek
kan3...
tapi kami punya style berbeza 
haha tiada kek di atas meja
tapi ada burger (kek)
ada kentang goreng (lilin)
haha ini gaya ala-ala tiup lilin...
jadi tak??
style kan
lilin menyala tu...

*kenapa tangan kakak macam tu??
haha sebab budak meja sebelah usha-usha dan gelak-gelak..
ah peduli apa saya..(abaikan)...

owh lupa pula nak cakap terima kasih dekat 
zetty faten najwa..
hey2 mekasih wei..
terharu seyh..
dan tak lupa juga pada
along (orang kaya tokek 100K)
najib (orang kuat tnb)
mel (en artis miahaha 'tonawarna')
aish (partime student eh)
haha terima kasih menghiburkan kakak dengan magic-magic yang kantoi...
wakaka..
tp style beb..
------------------------------------------

-the end-

Thursday, November 18

ni lawak ke ape???

salam...
dikesempatan ini kakak ingin mengucapkan selamat datang ke dunia blog
kepada 
(sila ketawa terbahak-bahak baca link yang ke3..)
bakal mati kena kejar dengan awek dia..
kakak pun tak faham mana dia dapat idea bubuh link macam tu..
bila ditanya, katanya nama orang yang disayangi...
ia kan sahaja lah adik kakak sorang ni..

------------------------------------------------------
ini keratan dari blog nakamok..
nakamok ni schoolmate kakak masa dekat teknik..
act, tak ramapat pun dengan dia tapi lepas habis sekolah baru rapat kot..
anyway, he's nice person...
n thanks kerana sudi meletak gambar kakak(besar pulak tu) dekat blog kamu..
banyak tanya pasal buat blog dekat kakak
tapi rasa macam tak membantu kamu pun kan
kakak pun tak tau nak ajar apa kan...
last word..
happy blogging. :D
--------------------------------------------------------
ini Hilmi..
sahabat facebook dari Terengganu ..
ini merupakan beberapa baris ayat dari first entry beliau..
adui hilmi...blog kakak tak semasyuk yang disangka-sangka..
hanyalah sebuah blog syok sendiri sahaja..
tapi terima kasih kerana sudi membaca dan mengikuti perkembangan..
terharu seyh kakak..
jangan risau..
lepas ni kakak akan santau pantau perkembangan blog anda wahai hilmi..
semoga berjaya..
---------------------------------------------------
huh yang blog lagi satu ni..
jenuh kakak fikir..
nak tunjuk ke tak???
hadoi dah macam kritikal je ..
OoEmGi!!!
tajuk gempak kebaboOOWW!..
ini boleh menimbulkan prasangka buruk...
wahai adikku (adik angkat)...
nasiblah kakakmu ini bukan artis..
kalau tak kompem masuk Melodi...
hahaha..
buat lawak melampau eh...
"jauhkan kontroversi, tingkatkan prestasi"
jaga Amalina tu baik-baik
selamat berblogging jugak..
------------------------------------------------------------------------
dulu kakak pernah menjadi orang baru dalam dunia blogging...
anything we do
start from zero to hero..
saya sayang pembaca belog duanz's daugther ini..
baik yang tersurat mahu pun tersirat serta terselit..
(^_^)Y
yang tersirat tu yang penting..
sudi sangat baca setiap isi kandungan..
thanks so much lah
sangat menghargainya...

-the end-

Monday, November 15

lahanat!

salam..
maaf jikalau tajuk terlalu kasar..
tapi memang itu yang sesuai untuk aku lemparkan pada manusia yang dikurniakan akal tapi tidak tahu menggunakannya..
---------------------------------------
seorang sahabat menjumpai satu video yang errrrr terlalu jijik bagi aku
klik untuk lihat video bangsat
oke aku tau aku pun bukan baik sangat..
pakai tudung pun on off je..
bersosial juga..
tapi aku ni reti agak lah sikit daripada perempuan dalam video tu..
jadi bodoh sampai macam tu kerana seorang lelaki..
come on la perempuan..
apa lelaki tu bagi kau makan tiap hari ke?
baik kau duit tiap bulan?
huh
-------------------------------------------
kalau tiada perasaan malu pada manusia sekeliling sekali pun..
tapi malulah pada Allah s.w.t
-------------------------------------------
melayu yang sedang layu..
itulah contohnya..
sebab tu tiada kemajuan
yang ada cuma peningkatan jumlah anak luar nikah..
fikir-fikirkan lah...

-the end-

Sunday, November 14

janda hot anak empat

salam...
hari ini kakak kena pergi dewan Pejabat Tanah dekat Manjung..
buat apa?
bakal terjawab nanti..
tengoklah janda meletop ni..
bawak anak-anak ke majlis anugerah cemerlang Pusat Pengajian Balqis..
inilah nasib seorang ibu tunggal yang ditinggal kan suami terchenta (bila berkahwin pun tak tahulah)
ada tak muka anak-anak yang serupa dengan ibunya???

 anak-anak sedang berjalan menuju ke dewan..

haha sebenarnya inilah tugas kakak kalau ada dekat rumah...
menggantikan tugas umi dengan ayah untuk menghadiri program-program sekolah..
perkara biasa..
mesyuarat PIBG
sain report card
majlis anugerah
semua yang berkaitanlah...
-----------------------------------------
patutlah aku ni dah macam mak orang kadang-kadang..
erm anggukkan saja kepala bila orang tafsirkan kakak ni sudah berumah tangga..
sengal gile...

-the end-

kosong

salam...


kosong = 0
0 = sifar

kosong yang renyuk
siapa yang mahu menilai
mungkin tiada nilai seni
dan juga tiada bernilai
tapi penuh erti

*aku mencari ketenangan yang hakiki

-the end-

Saturday, November 13

mukadimah...

salam..
kakak sedang menunggu mana-mana sahabat yang membawa kamera tempoh hari..
hehehe..
seronok jadi talent bersama kak hafsa..
abg zul dan kak kim photographer terbaek dari ladang..
cepat-cepat upload..
-------------------
tak kisah jika dilabelkan sebagai 'gila kamera'..
kerana memang itu..
hahaha...
gambar simpanan sendiri tak banyak sebab lupa nak pesan dekat ayah suruh bawa handycam..
so sebagai mukadimah..
jamah mata lah dengan gambar yang ada dari handphone kakak..
tak hebat dalam meng'shoot' ni..
so hasil pun biasa-biasa sahaja..
sebab tu lebih suka gambar di ambil..
haha sengal..
 jinakkan helang ini..
hehe..
tak banyak pun beli coklat kat Langkawi sebab
bukan pemakan coklat tegar..
so beli untuk adik-adik je..
--------------------------------

chantek tak??
----------------
nantikan entry fullversion tentang hari- hari di langkawi..
tunggu gambar lagi cantik-cantik k..
weee

-the end-

Friday, November 12

pembelot??

salam...
siapakah pembelot?
adakah kakak?
erm owh kakak pun kurang pasti
------------------------------------
mungkin ada yang tertanya-tanya keputusan silat kebangsaan hari itu..
keputusannya kakak kalah..
kalah dengan Kelantan 4-1
hehe..
kecewakah?
pun tak pasti..
tapi ada ke manusia yang gembira bila kalah??
fikir-fikirkan..
--------------------------------------
suasana di dalam dewan seri @#$%^(tak ingat), Kolej Matrikulasi Perak, Gopeng..
14 pasukan yang mengambil bahagian termasuk Angkatan Tentera Malaysia, persatuan Gayung Malaysia dan Lincah Malaysia..

ini kak lusy..
hoho proses cari geng masa ni...
yela masuk team Johor tanpa mengenali seorang pun..
dan menjadikan kakak seorang yang pemalu dan kurang ramah diawal hari bersama mereka..
tapi alhamdulillah mereka semua baik dengan kakak..
bertambah lagi sahabat-sahabat kakak..
--------------------------------------------------
suasana perlawanan
Johor vs Terengganu (final)

ATM vs Pahang (final)

semua perlawanan mantap..
tak seperti perlawanan kakak..
banyak yang perlu diperbaik..


dua orang pesilat Johor berjaya melangkah ke pusingan akhir..
tapi hanya mampu berpuas hati dengan pingat perak sahaja..
keputusan keseluruhan untuk kontijen 
2 perak
3 gangsa

alhamdulillah..
mungkin ramai pesilat Malaysia yang kecundang masa game kebangsaan..
janganlah kecewa dan berputus asa..
kita mencari produk terbaik dari yang terbaik untuk mewakili Malaysia 
di Sukan World Champion, Jakarta nanti..
sama-sama kita doakan pesilat Malaysia dapat membawa pulang pingat emas..
InsyaAllah..
------------------------------------------------------------
macam biasa...
lepas game kena ada kritikan untuk membina...
--------------------------------------
cuba cari mana kakak??
seronok bersama kontijen harimau selatan..
seronon kenal kakak-kakak serta abang-abang

ditegaskan di sini..
kakak bukan pembelot..
cuma diberikan peluang serta tanggungjawab untuk membawa nama Johor.
Perak, jangan berkecil hati..
begitu jugak dengan W.P Labuan..(teringin nak wakil negeri kelahiran)

"alang-alang menyeluk pekasam,
biar sampai kepangkal lengan,
alang-alang dah jadi pembelot
teruskan jela perjuangan"

-the end-