Tabung

Friday, November 12

sayangnya sayang

salam sayang untuk semua pembaca..
maaf kalau anda bersin bila membuka blog ini..
berhabuk sudah..
jangan risau..
banyak benda kakak nak story..
tapi satu-satu oke..
-----------------------------------
kita mulakan dengan perkara-perkara yang malang..
huh leganya bila sampai ke 'rumah manis rumah'
setelah berkampung di matrikulasi Perak selama seminggu
dan 
Langkawi selama 4 hari..
selamat tiba di manjung pada jam ????
1a.m. maybe...
-------------------------
apa nak cerita perkara malang ni..
sayang betul lah..
baru sahaja puji-puji..
" handphone ni bagus..kuat semangat sebab masuk longkang pun sihat lagi "
tak belagak pun..
cuma mempromosikan telefon yang bagus..
tak salahkan..
tapi..
akhirnya,
--------------------------------------------------------
sampai-sampai rumah..
cari handphone..
eh mana pulak dia hilang..
try call..
sebab ingatkan jatuh dalam kereta kak pa'an
telefon tiada berjawab..
alamak takkan tinggal dalam bas pulak..
mustahil sebab masa dalam kereta ada pegang handphone tu..
sigh..
habis la gua..
rasa macam nak tengok dekat luar rumah..

tepat!!
baik punya tersadai atas jalan tar...
cantiknya skrin handphone kakak
mangsa kena langgar lari ni..
haha sengal..
-------------------------------------------
apakah tindakan seterusnya??
minum dutch lady stawberry sambil
kunyah Beryl's tiramisu yang pahit tapi sedap akhirnya..
maaf kelaut..
ayat biasa lah..
benda dah nak jadi..
-----------------------------------------------
ayah, handphone dah arwah
(^-^)Y
-the end-

10 comments:

  1. kena g cari henpon harga lori terbalik kat parit raja la..
    ahahahaha

    ReplyDelete
  2. xnak la..sebab ada kawan beli dah..
    memang murah tapi masalah banyak la..

    ReplyDelete
  3. huhu. dayang try g bli hp csl (lupe lak model ap) tp murah dn x byk songeh sgt, mmbr dh gne, ok jep :)

    ReplyDelete
  4. si pencacai alim..model ape ntah..yang ade torch light tu..

    ReplyDelete
  5. haha..beli barang china ikot nasib la..
    kekadang nasib baik dpt la yg elok..
    nasib tak baik beli brg ori pon sehari da jahanam..
    kekkekee

    ReplyDelete
  6. manggo : tu kire qada dan qadar..hehe

    ReplyDelete
  7. hafiz: haha mane aku nk kuburkan enset ni??bawah pokok pelam dpn umah aku ok x?

    ReplyDelete