Tabung

Wednesday, November 24

separated

salam..(autopublish)
hari ini kakak terpanggil untuk berbicara tentang 'separated'..
separated kalau ditranslatekan ke bahasa melayu 'berasingan' atau 'dipisahkan'..
okey kalau anda-anda faham apa dengan perkataan dipisahkan??
mungkin anda-anda akan cakap penceraian atau pasangan ini memang duduk berasingan..
---------------------------------------
eh tapi kenapa kakak nak cakap pasal 'separated' pula kan..

pantang kalau kakak on9 chat kat facebook..
mesti ada yang tanya
"eh kenapa separated????"


so hari ini kakak akan jawab persoalan anda-anda semua..
haha tapi ini more to kefahaman mengarut kakak sendiri jela kan..

ok mari kita mulakan..
orang selalu cakap
"jodoh pertemuan itu di tangan Allah s.w.t"
ada yang percaya
Allah telah menetapkan jodoh hamba-hambanya..
segala yang tersurat serta tersirat dah tertulis..
okey kakak memang percaya..

so sekarang cuba u all fikir dalam-dalam..
jodoh kita dah tertulis
tapi kita tak kenal siapa
tak pernah jumpa
mungkin jauh dan mungkin dekat..

nak ayat yang senang faham macam ni lah...
satu hari nanti kita mesti ada suami juga
(itu pun kalau panjang umur)
tapi sekarang kita tak tahu siapa bakal jadi suami kita..
dia bukan duduk dengan kita...
entah kat planet mana dia berada
*ah kompem lah duduk kat bumi
so kakak beranggapan sekarang ini kita berasingan lah..
erk faham tak..

haha mungkin anda-anda akan cakap ini teori bodoh..
tapi inilah kefahaman kakak..
(^_^)Y
so siapa cakap dirinya 'single'
maaf, kakak tak mahu percaya..miahahaha
hehe melainkan memang dia memasang niat tak mahu kahwin sampai menemui ajal..
eh tapi dosa kan3...


*owh hari ini paper mathematics 3..yaww
-the end-

12 comments:

  1. sy faham..separated kakak juga boleh diistilahkan sebagai gedik mengada-ngada..

    ReplyDelete
  2. owh..mcm tu..setuju2...nk tukar status jgk la..

    ha,pasni dayang citer pasal open relationship n complicated jgk..

    kak huda x phm sgt status2 ni..

    silakan terang wahai cikgu dayang...

    ReplyDelete
  3. kak huda : status yang kak huda suh terang kan tu kn x sampai seru lgi la nk diterangkn..wakakka

    ReplyDelete
  4. i ade madu tiga..xmngku single pn..hik3

    ReplyDelete
  5. mmg lr, da tu kahwin kt siam...cmne nk brdftr...hak3

    ReplyDelete
  6. dah watpe gi kawin kt siam..huk aloh

    ReplyDelete