Tabung

Thursday, December 9

perpustakaan dan aku..

As salam...

Hari-hari kakak tengok muka depan cermin
kadang-kadang cakap dalam hati
"aku ni ada ke muka budak-budak library??"
----------------------------------
gamaknya kalau kakak menyuarakan hasrat nak study di perpustakaan
apakah yang akan terjadi???

kakak pernah satu hari curi-curi pergi perpustakaan sorang-sorang
taktala rakan-rakan sedang enak dibuai mimpi lepas stress jawab thermodynamic..
yes memang stress..

mereka sangat kesahkan kakak..
terjaga dari tidur dan dayang was missing...
call terus..


cik alin : kau kat mana?
dyg : library
cik alin : study ke?   (mesti punye ade soalan begini)
dyg : ek takla..on9 je

--------------------------------------------------------------------
ramai yang terkejut 
bukan sahaja sahabat karib
rakan serumah pun terkejut..

persoalannya pelik sangat ke?

yang lebih peliknya..
manusia yang baru kenal kakak tak sampai seminggu pun boleh mengeluarkan kata-kata seperti ini
"ha biar betul!"

nak lagi pelik
baru jumpa kawan yang dah lama tak jumpa dalam facebook
sembang baik punya sembang
 sampai begini gua ter'pukul'...

pasrah gila
--------------------------------------------------------
ok mengaku memang la bukan 100% study kalau kat UTHM
tapi kadang-kadang
study = on9
50 : 50
20 : 80
tidak dinafikan memang tak pernah 100%

 riak muka yang agak marah kerana meraka tidak percaya saya study di perpustakaan kadang-kadang.
wayang je lebey

----------------------------------------------------------------------------------------------
cakap banyak pun tak guna..
perlukah saya letak dalam azam tahun ini
"meningkatkan tumpuan ketika belajar di perpustakaan" 

p/s : tersedar entry ini tiada gelak-gelak...serius benar..tapi sekarang kakak nak gelak..hahahah:D
-the end-

10 comments:

  1. semangat nya.
    ni bukan dayang
    pulangkan dayang yang lama.
    bhahahaha:D

    ReplyDelete
  2. hafiz : ceh kau ni...dayang johor dengan dayang perak totally diffrent okey..haha

    ReplyDelete
  3. ni bdk vietnam nih...ni bkn dyg....hak3

    ReplyDelete
  4. sukahaha: ni dayang yang tak betul kot...

    ReplyDelete
  5. boloq : alamak...dyg tu dah bertukar jd dak vietnam la ni

    ReplyDelete
  6. but i saw ur improvement..

    guys, she totally concern on her "niat to study"
    at library..
    i saw it..

    gud luck for final babe !

    ReplyDelete
  7. haha..iqbal pun bukan kaki library..nama je kelas kat library tapi kalo suh p library stdy mmg harapan la..xreti..hehe

    ReplyDelete
  8. alin : sem depan kite kekal kan cenggini eh

    ReplyDelete