Tabung

Monday, January 3

first day

as salam...
bangun semua
Selamat pagi cikgu..
---------------------------------------
wah wah wah..
hari pertama persekolahan, kuliah, mengajar dan tak lupa juga pada yang latihan industri..

"sayang, how's your first day??"
"it was awesome mom"
"are sure dear??"
"yes mom, because there is no class on Monday.."
"*&%$!@"

hahaha hari ini datang tepat jam 8 a.m.
terpacak depan Pusat Pengajian Diploma (PPD)..
tunggu jadual yang lambat sangat erghhh...
orang tak sabar nak masuk kelas ni tau tak..
8.30 a.m PPD buka..
jadual dah keluar dan...
heaven gila!!!

Monday = blank
Tuesday = almost full
Wednesday = 1 hour only!
Thursday = almost full (bangun lambat tak ada siapa kesah)
Friday = almost full (bangun lambat tak ada siapa kesah) :D

14 jam kreadit yang tak boleh nak suka sangat..
got many killer subject..
sigh
harap-harap lecturer semua best-best
dan 
baru lah kakak boleh belajar dengan best-best jugak..
-----------------------------------------
kakak suka papan tanda ini
yang terletak berhampiran dengan arked..

apakah maksud papan tanda ini????
maksudnya adalah..
dengan kelajuan 30km/hr
kita berjalan (berlari mungkin)
dan awas bonggol di hadapan 
bersedia untuk lompat..
yeah berjaya melepasi zebra line..

hari pertama untuk sem yang baru...
berbaju kurung putih berbunga biru..
berharap tampak ayu daripada biasa..
wah mata...
tak nak bukak ke???
muka tak semengah nak masuk kuliah 
mujur tak ada kelas...
weeehuuuuuu...
insyaAllah hari mendatang kita ceria-ceriakan...

*mulai hari ini budak-budak rumah kena speaking in english untuk memantapkan lagi broken english..pulak..haha

-the end-

10 comments:

  1. bak kate kawan2 ak dlu yg org hitam tu black melintas !!! cis..

    ReplyDelete
  2. black : ops black...kejadian tu aku tak terlibat okey...hahaha..

    ReplyDelete
  3. dengan ketinggian tidak lebih dari 30,hanya lelaki saje dibenarkan melangkah kat benjolan tersebut dengan gaya berkawad..

    ReplyDelete
  4. xsabar nak jadi student balik

    ReplyDelete
  5. hehe..selamat kembali ke uthm..arked?..baru makan nasi kerabu td.. =P

    ReplyDelete
  6. wawan ; hampir tepat mksudnya..haha

    ReplyDelete
  7. edy : selamat menjadi student kembali

    ReplyDelete
  8. iqbal : ala kakak dah lame x makan nasi kerabu dekat situ

    ReplyDelete