Tabung

Saturday, May 7

malang lagi...

as salam...
ini merupakan sambungan cerita semalam...
selepas kami melawat mahmud di Hospital Batu pahat...
kami pun decide nak pergi makan tengahari dekat BPmall..
before that singgah solat zohor dekat masjid...
lepas selesai kami terus ke BPmall...
asyik budak-budak ni tengok baju- baju yang tengah sale..

erm apa yang malangnya??
kakak yang sedang lapar ni ajak la kawan-kawan pergi ke food court...
then tiba-tiba FJ tegur..
"eh ur baju koyak!!"
kakak ingat mula-mula dia main-main...
tapi tengok muka serius kemain lagi..
DAMN!!!
memang koyak...
malu malu malu malu malu malu malu
rasa nak meleleh air mata pun ada time tu..
eergggghhh bengang gilos tahap cipanziii..
bertambah lagi bila baju tu baru dua kali pakai...
kakak nak saman butik yang jual baju tu boleh tak???
eh kan bagus kalau baju pun ada warranty..
hurmmm
nasib baik selendang yang kakak pakai tu panjang dan boleh cover bahagian yang koyak tu...
terus lari dapatkan alin dan jaja..
kami pun pergi cari baju..
takkan lah nak pakai baju koyak tu..
penat nak cover-cover..
muka kakak dah kelat gila..
perut lapar..
tapi hati bengang!!!
last-last pergi cari cardigan ..
lepas dah selesai menyelesaikan masalah, sekarang baru boleh pergi makan..

itu sahaja cerita malang dari kakak...
hahaa kakak memang selalu bernasib malang..
--------------------
layan gambar tiga sekawan ni..
kenapa muka dia gembira dikala kakak sedang di timpa malang???
okey..
orang yang pakai baju terbalik lebih untung berbanding orang yang bajunya koyak...
hurm pernah tak dengar orang tua-tua cakap
kalau pakai baju terbalik petanda baik nak dapat duit..
memang patut tersenyumlahkan..
haha eh tapi korang jangan lah saja-saja nak pakai baju terbalik kan...
semata-mata nak dapat duit..hahaha
---------------

ok serius kakak gurau je tau..
kalau yang ini kita nak describe apa ek??
muka sedang sedih ni..
oh haaaa memang lah sedih...
teringat yang dekat hospital tadi kot..
ops..hehehe gurau ajer...
peace yaw...
-----------------------------
dan yang ini budak yang malang tu..
malang yang dah boleh tersenyum..
so sweet kan...

* apa perasaan awak-awak semua kalau baju korang koyak dekat tempat orang ramai????

-the end-

4 comments:

  1. alin senyum sbb ada cool blog ! haha

    ReplyDelete
  2. one of the reason la kot..hahaha

    ReplyDelete
  3. hehe...bila mse aku sedih org kt hospital 2...;)

    ReplyDelete