Tabung

Friday, July 29

perempuan dan kereta

Assalam

              Apa yang bermain di dalam minda anda sekiranya melihat/membaca "perempuan dan kereta".

- pandu perlahan
- pandu ikut dan
- mati enjin
- tak pandai isi angin tayar
- pandai guna tak pandai jaga
- atau yang sewaktu dengan nya..

no no no...kakak rase tak semua perempuan macam dekat atas...tapi segelintir tu ada...tak semua mungkin salah satu yang tercatat di atas...hurm, so rase-rase kakak terlibat yang mana????hahahahha

mari kita mulakan cerita..
   
           sempena nak menyambut cuti awal ramadhan ini lebih afdal kalau kita balik ke rumah bukan rumah sewa tapi rumah mak ayah..kali ni kakak balik ditemani oleh cik alin dan jaja..perjalanan bermula dan dan semua dalam keadaan baik. namun malang itu membuatkan kita tidak mempunyai deria bau...kakak isi minyak dekat area sungai besar..kemudian heyshe pulak tak boleh nak start...adoi...tapi macam tenang je masa tu...sebab sebelum ni pernah je jadi macam ni..tanya brader bengkel katanya alternater kong (betul ke ejaan???)...tapi lepas tu ok pulak katanya...makanya kereta pun pakai je la seperti biasa...bila dah jadi balik macam sebelum ni, so suruhlah orang tolong tolak dan start kan kereta...bile dah boleh start, kami pun meneruskan perjalanan...masa tu memang berharap boleh bertahan sampai manjung la...
yeah malang itu sesungguhnya memang tidak berbau...lepas je naik jambatan yang memisahkan selangor dengan perak, kereta terus breakdown...hoyeahhhh...apa lagi terus halo big boss.
nasib baik lah tempat kejadian tak jauh dari kampung..makanya, haruslah kita halo pakcik yang ada..lalu pakcik yang baik hati tersebut datang bersama-sam tukang towing...sementara tunggu tu sempat lagi kami mengarut-ngarut...


video annoying
video
ala senget pulak video ni...
duit duit

 heyshe dan tuannya yang malang

Ini lagi annoying ++
video
 pergi satria, sampai vios
lepas kereta kena towing..kitorang pun meneruskan perjalanan ke Manjung dengan kereta pakcik...wehooo akhirnya selamat juga kami sampai...Alhamdulillah..

***eleh bajet tenang je kereta rosakkan..cuba masa rosak tu sorang-sorang je....hahahah air yang tenang jangan sangka tiada buaya...eh langsung tak kena...kakak rasa cool pun sebab masa tu bertiga la...huhuhu thanks kawan-kawan...dan thanks my beloved uncle (ah time ni la nk beloved..dulu zaman sekolah bukan main musuh lagi)

***pakcik saya muda lagi...tapi dah anak dua...(tiada kaitan)

-the end-

7 comments:

  1. alternator ke bateri?? dah try jumper mase kat bengkel tuh??

    *kalo dah berjage2 tp nk jadi jugak takdir namenyer...

    latest entry Spontaneous Thursday : Niat & Urban-or-Disaster

    ReplyDelete
  2. kak odie...nasib baik pun pejalanan sejam lebih lagi la..heheh

    ReplyDelete
  3. hatim...bkn bateri...bateri bru tukar..RM250 kena + towing

    ReplyDelete
  4. bernasib baik lh...sbb dh nk smpai rmh..n ada pakcik kt area ctu, n ada kwn2 teman...
    kalau lah tgh2 hutan yg jauh dr sape2 sorg2, & mlm2....fuiyooo menakutkan..haha

    apa2 pn slamat berpuasa,selamat hari raya, & selamat menyambut merdeka..

    ReplyDelete
  5. kak nurulina o sy nmpk cikgu yazit situ...hahhaah kalau sorng2 mau mengalir air mate.....

    selamat berpuasa + hari raya dan merdeka juga

    ReplyDelete